OI 2022

Dobre novice iz Pekinga: Žan Košir se seli v olimpijsko vas (FOTO)

Naš nesojeni nosilec zastave na odprtju olimpijskih iger se seli v olimpijsko vas.
Fotografija: Žan Košir. FOTO: Borut Zivulovic, Reuters
Odpri galerijo
Žan Košir. FOTO: Borut Zivulovic, Reuters

Iz Pekinga in slovenskega olimpijskega tabora prihajajo dobre novice. Naš deskar na snegu Žan Košir, ob prihodu na Kitajsko pozitiven na PCR-testu in nameščen v izolacijski hotel, se seli v olimpijsko vas. Na uradnem twitterju slovenske olimpijske reprezentance so zapisali (nelektorirano), da je Žan zapustil izolacijski hotel. »Medtem ko #TeamSlovenia potuje na otvoritveno slovesnost, je prispela fantastična novica. Žan Košir je zapustil izolacijski hotel in se preselil v olimpijsko vas v Zhangjiakouu.«

Žan se bo lahko udeležil treningov in tekmovanj po posebnem protokolu, ki velja za vse tako imenovane bližnje stike. Zanj bodo uredili poseben prevoz in testiranje dvakrat na dan. En teden se bo moral testirati na 12 ur. Če bodo vsi njegovi testi negativni, se lahko pridruži preostalim članom reprezentance.

image_alt
Za našega športnika na OI zelo slabo poskrbljeno? Izvedeli smo, kako se počuti

Žal je še vedno v izolacijskem hotelu Žanov serviser Darko Centrih. Pomočnik trenerja pri smučarskih skokih Anže Lavtižar in tekačica na smučeh Eva Urevc se lahko z današnjim dnem udeležujeta aktivnosti kot 'bližnji stik'.

Slovenci uspešno prestali testiranja

V OKS še pojasnjujejo, da so športniki, ki so na prizorišče prispeli danes, uspešno prestali vse PCR-teste in se pripravljajo na jutrišnje odprtje iger in prve uradne treninge. Danes so na treningih blestele smučarske skakalke, ki so pokazale, da merijo na najvišja mesta.

image_alt
Športni psiholog: Pozitiven test tik pred OI je lahko travma za celo življenje

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije