PO IZBORU

Čustveno in zgovorno: tako je Nowitzki izrekel dobrodošlico Dončiću

Čudežni deček se bo na parketu pridružil legendarnemu Nemcu.
Fotografija: Luka Dončić je bil izbran kot tretji. FOTO: Reuters, USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić je bil izbran kot tretji. FOTO: Reuters, USA Today Sports

Ameriške sanje so se za mladega Luko Dončića začele uresničevati. Ponoči je bil na naboru v New Yorku izbran kot tretji, zanj se je odločilo moštvo Atlanta Hawks, in bil le nekaj trenutkov kasneje zamenjan ter poslan v ekipo Dallas Mavericks, kjer se bo na parketu pridružil Dirku Nowitzkemu, ki navdušenja nad Dončićem ne skriva.


Slovenskemu čudežnemu dečku, ki se ga je očitno tak vzdevek prijel tudi na drugi strani luže, so ob tem vrhunskem dosežku čestitali mnogi košarkarski zvezdniki. Kot zanimivost naj omenimo še, da bo Luka po številki sedem, ki jo je nosil na dresu v Madridu, imel zdaj številko 77, ki jo je nosil tudi na dresu slovenske reprezentance.

Čestitke je svojemu reprezentančnemu kolegu izrekel tudi Goran Dragić, ki je navdušen nad tem, da je bil Luka izbran kot tretji. 


Zoran Dragić pa je dodal, da mu želi vse dobro na novi poti. 



Ob spremljanju izbora so se prikradli tudi lepi spomini, ki jih ima Boštjan Nachbar.

»Luka prihaja, Dirk odhaja. Eno sezono bosta skupaj,« je zapisal in dodal, da mu bo legenda dober vzor.

 
Čestital mu je tudi legendarni španski košarkar Pau Gasol


Ameriška športna mreža ESPN še dodaja, da je moštvo Dallas Mavericks zaradi menjave, ki jim je uspela, največji zmagovalec tega nabora. »Mavericksi so zmagovalci noči. Uspelo jim je, da so dobili najobetavnejšega košarkarja na tem izboru,« so zapisali in dodali, da se bo Dončić odlično znašel v sistemu Dennisa Smitha Jr. Dodajajo, da bo prinesel v ekipo kombinacijo mladosti in produktivnosti, njegova zmagovalna narava, ki jo je pokazal v Realu, pa je dokaz, da se bo odlično znašel v NBA. Dodajajo še, da bodo z veterani Dirkom Nowitzkim in J. J. Bareo in Wesleyjem Mathewsom šli daleč, Dončić pa bo postal naslednja velika mednarodna zvezda kluba.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije