NOGOMET

Ranjeni vijolični iščejo nov zagon pri sosedih

Vodilni nogometni prvoligaš Maribor jutri gostuje pri Aluminiju. Prvak Olimpija se bo predstavil v črnih dresih, tekmec je Celje.
Fotografija: Trener Olimpije Robert Pevnik poudarja, da je njegovo moštvo favorit v dvoboju s Celjem. Foto: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Trener Olimpije Robert Pevnik poudarja, da je njegovo moštvo favorit v dvoboju s Celjem. Foto: Voranc Vogel

LJUBLJANA –  Uvodni spomladanski krog je v velikem slogu odprl drugi del državnega prvenstva nogometašev, navdušenje zaradi navijaškega spektakla v Ljudskem vrtu (10.600 gledalcev) se še ni poleglo, kakor tudi ne razburjenje zaradi spornih sodniških odločitev v dvoboju med Mariborom in Muro (1:1). Prednost vodilnih vijoličnih se je stopila za dve točki (z devet na sedem), saj je Olimpija brez prask oddelala gostovanje v Krškem (4:1).
Trener Olimpije Robert Pevnik poudarja, da je njegovo moštvo favorit v dvoboju s Celjem. Foto: Voranc Vogel
Trener Olimpije Robert Pevnik poudarja, da je njegovo moštvo favorit v dvoboju s Celjem. Foto: Voranc Vogel

Pod Kalvarijo ima hudič mlade, saj je že težko prešteti vse poškodovane igralce (Jan Mlakar, Gregor Bajde, Blaž Vrhovec, Martin Milec, Marko Šuler, Mitja Viler). Trener Darko Milanič noče in pravzaprav niti ne sme zganjati panike, so pa v mestu ob Dravi sprožili zdravstveni alarm. Razlogi za poškodbe so različni od igralca do igralca, otepajo se misli, da je bila storjena napaka pri doziranju obremenitev v pripravljalnem obdobju. Jutri vijolične čaka zelo neugodno gostovanje pri sosedih v Kidričevem. Aluminij je vselej ostro nabrušen v tekmah z uglednimi tekmeci, vseeno pa je jeseni dvakrat potegnil kratko (2:5 in 1:2). Šumarji, ki so blesteli v jesenskem delu prvenstva, so zdaj pred popravnim izpitom po nepričakovano visokem porazu v Kranju (0:3).


Olimpija je z novim trenerjem Robertom Pevnikom dobro startala v Posavju, toda zasedba Celja, drevišnji nasprotnik zmajev, je na višji ravni kot Krčani. S spoštovanjem svojih nogometnih korenin – leta 1955 ustanovljena Akademska športna zveza Olympia se je predstavljala s črno-belimi dresi – bodo Pevnikovi varovanci nosili črne drese, ki so sicer v zadnjih sezonah tretji komplet prvakov.

Tudi Ljubljančani imajo zaradi zdravstvenih težav na stranskem tiru nekaj igralcev, Nika Kapuna, Roka Kronavetra, Mirzo Mujčića in Jana Gorenca. Jan Andrejašič kot posojeni igralec Celja zaradi sporazuma med kluboma prav tako ne bo igral, Macky Bagnack pa ima prepoved nastopa zaradi kartonov.


»Posvečamo se temu, da še dodatno dvignemo kakovost, dinamiko, agresivnost in koncentracijo tako v zaključku napada kot v odločilnih trenutkih v obrambi. Celjani so močni nasprotniki, a mi moramo prevzeti vlogo favorita. Moramo biti pravi, agresivni, napadalni, iti v tekmo maksimalni, čim prej doseči gol in narediti čim manj napak v izgradnji igre,« je recept za uspeh razkril Pevnik. Avgusta so Celjani iztržili remi v Stožicah (2:2), v knežjem mestu je Olimpija slavila s 3:1. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije