PONOS SLOVENIJE

Primož Roglič kralj spleta, označili so ga za »​najbolj hladnega šampiona«

Objavljeno 16. september 2019 11.36 | Posodobljeno 16. september 2019 13.18 | Piše: STA, A. L.

Kolesarskemu šampionu so se po nedeljski zmagi proti Turčiji na domačem evropskem prvenstvu poklonili tudi slovenski odbojkarji, ki so v zrak dvignili velike črke, ki so izpisale: »Bravo, Rogla, Pogi.«

Veliki Primož Roglič. FOTO: Twitter
LJUBLJANA – Slovenski kolesar Primož Roglič je kot prvi Slovenec osvojil dirko po Španiji. Njegovo zmagoslavje na Vuelti, ki ga je s tretjim mestom dopolnil mladi Tadej Pogačar, je na družbenih omrežij sprožilo poplavo čestitk. Tako od športnih kolegov, zvez, klubov kot političnih strank, politikov in drugih znanih oseb. Vsi so enotni: Rogla je kralj Madrida! 

To je to! @rogla je poskrbel, da je od zdaj naprej tudi Slovenija na zemljevidu zmagovalcev največjih večetapnih dirk na svetu! Za piko na i pa je tretje mesto na #LaVuelta19 osvojil komaj 20-letni @TamauPogi Večer za zgodovino! Čelado dol! #dase #WeCan! #sloveniacyclingteam so z navdušenjem veliko slovensko slavje proslavili pri Kolesarski zvezi Slovenije.

Domiselno je uspeh Rogliča pospremil tudi novinar Radia Slovenije Igor Tominec, ki je ob kolažu fotografij košarkarja Luke Dončića, nogometaša Jana Oblaka in kolesarja Primoža Rogliča zapisal: Trije slovenski športni kralji Madrida.Novinar TV Slovenije Igor Evgen Bergant pa je na twitterju pripravil zanimivo dolgo nit, kje so po njegovem razlogi za slovensko fiesto Rogliča in Pogačarja v Madridu, kako je lahko dvomilijonski narod tako uspešen v kolesarstvu in športu nasploh, v kateri je izpostavil tudi številne druge slovenske športne uspehe skozi zgodovino.

Španski mediji enotni: Roglič in slovenska Vuelta
Tudi za španske medije ni dvoma, da sta glavna zmagovalca letošnje Vuelte slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar. Prvi, ker je prepričljivo zmagal, drugi pa zato, ker je zaslužil celo več kot drugouvrščeni, domači as Alejandro Valverde. Nagradni sklad letošnje kolesarske dirke po Španiji je bil 1,12 milijona evrov. Primož Roglič je kot skupni zmagovalec dobil 150.000 evrov, Valverde 57.985, Pogačar na tretjem mestu pa 30.000 evrov. A ta je dobil še tri etape, vsaka je vredna po 11.000 evrov, hkrati pa je osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja, vredno prav tako 11.0000 evrov, poroča madridski As.

El Pais pa ga je naslovil z »Najbolj hladni šampion«. Novinar piše o tem, da je Roglič zelo zadržan, da novinarji težko iz njega izvlečejo kakšne bolj globoke misli ter da je tudi zasebno bolj tih in da mu slava ne godi.

Tudi ostali tuji mediji so v teh dneh s slavospevi pospremili uspeh slovenskih kolesarjev Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja na španski pentlji. Nemška televizija ARD pa se na spletu sprašuje tudi, ali Rogličev uspeh pomeni začetek nove ere v kolesarstvu.


Čestitkam so se pridružili številni nogometaši, nogometni klubi, smučarji, smučarski skakalci Peter Prevc, Žiga Jelar, Robert Kranjec in drugi, izjemne predstave slovenskih kolesarjev niso pustile ravnodušnega niti košarkarskega zvezdnika Luke Dončića, ki je na twitterju zapisal: Brez besed. Čestitke obema! @rogla @tamaupogi !! #mislovenciNekdanji kolesarski zvezdnik Bradley Wiggnis, zdajšnji komentator športne mreže Eurosport, je za Rogliča ob številnih presežnikih med drugim dejal: On je absolutni gentleman tega športa!

Navdušenosti ni mogla skriti niti smučarska šampionka Ilka Štuhec, ki je zapisala: ijaaaaaaaa!!! toooo legenda! globok poklon in uživaj yaaaaaasssss!! legend!! bow down, enjoy.Nekdanji boksar Dejan Zavec je pohvalil Rogličevo vztrajnost, jekleno voljo in zmagovalno miselnost: Globok poklon prvaku! @rogla = sinonim za vztrajnost, jekleno voljo in zmagovalno miselnost. Bravo, Šampion.

Kolesarskemu šampionu so se po nedeljski zmagi proti Turčiji na domačem evropskem prvenstvu poklonili tudi slovenski odbojkarji, ki so v zrak dvignili velike črke, ki so izpisale: Bravo, Rogla, Pogi.

Za svojega so Rogliča, nekdanjega smučarskega skakalca, vzeli tudi pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis) in mu tudi po slovensko čestitali: Od smučarskega skakalca do kolesarskega šampiona! Čestitke!

Prav tako so mu od srca čestitali pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS). Organizacijski odbor Planice je čestital vsem slovenskim kolesarjem, ki so se tri tedne borili na Vuelti: Čestitke @rogla za zgodovinski uspeh! Ponosni tudi na @TamauPogi in vse naše, ki so se 3 tedne borili v Španiji!Ob velikem uspehu so čestitke prihajale tudi od večine slovenskih političnih strank in na družabnih omrežjih dejavnih politikov, na svojevrsten način je slovenskima junakoma čestital tudi predsednik Borut Pahor, ki je na twitterju zapisal: Leteča Rogla zadela Madrid STOP Za njim še Pogačar STOP Slovenija od veselja nori NONSTOP.
Deli s prijatelji