ZGODOVINSKI USPEH

VIDEO: Madrid gori: poglejte, kako Roglič piše zgodovino

Roglič: Hvala za podporo, se vidimo na naslednjih dirkah.
Fotografija: Veliki Primož Roglič. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Veliki Primož Roglič. FOTO: Twitter

MADRID – Slovenski kolesarski as Primož Roglič je na zmagovalnem odru danes končane dirke po Španiji zagotovo bolj užival kot v začetku junija v Veroni, kjer se je končala dirka po Italiji.

Roglič in Pogačar po koncu Vuelte presrečna

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta z osvojenimi majicami in nagradami za svoje uspehe na dirki po Španiji stopila pred slovenske novinarje in pred njimi iskala besede. Oba sta presrečna, bržčas pa bo še moralo preteči vsaj nekaj ur, da bosta dojela, pod kako velik dosežek sta se podpisala.

Roglič je Vuelto končal z rdečo majico za skupno zmago, etapno zmago in zeleno majico za najboljšega po točkah. Pogačar je svojo debitantsko tritedensko dirko sklenil s tremi zmagami v zelo težkih etapah, na tretjem mestu skupno ter z belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Na zadnji etapi v Madridu so ju spremljali družinski člani in številni slovenski navijači, s katerima sta na hitro proslavila uspehe, še pred tem pa sta z zmagovalnega odra stopila pred slovenske novinarje.

Nasmejan, ovit v slovensko zastavo in oblečen v rdečo, zeleno in rumeno majico je mahal gledalcem, a pravih besed ni našel, ko je imel prvo priložnost.

Roglič je prišel na zmagovalni oder oblečen v rumeno majico njegove ekipe Jumbo-Visma, vrnil pa se je odet še v rdečo majico najboljšega v skupnem seštevku ter zeleno za najboljšega po točkah ter slovensko zastavo.

Če je na zmagovalnem odru v Veroni, kjer je bil tretji, deloval izmučeno, je bil tokrat v veliko boljšem stanju. Že ko je pripeljal v cilj, je bil široko nasmejan in dobre volje, kar je dokaz, da se mu od srca odvalil velik kamen.


Na odru sredi Madrida je dobil prvo priložnost, da nagovori zbrano množico, a pravih besed ni našel. »Hvala vam za podporo, hvala družini in vsem, ki so bili vpleteni v tako velik uspeh. Se vidimo na naslednjih dirkah,« je dejal 29-letni Zasavec.


Ko je stopil z odra, je pred mikrofoni organizatorjev že našel več besed.
Ilka Štuhec se je razveselila Rogličevega uspeha. FOTO: Twitter
Ilka Štuhec se je razveselila Rogličevega uspeha. FOTO: Twitter


»Zelo lep občutek je, ko zmagaš na tej dirki. Še lepše je, ko si na zmagovalnem odru z rojakom. To je za naše kolesarstvo velika stvar. Danes sem si želel le končati. Pišemo zgodovino. Ali je to začetek uspehov, bom vedel, ko enkrat končam kariero. Toda zmagati že na eni tritedenski dirki je res lep dosežek.«

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije