SPREMEMBE

Krona že bivši zmaj, kmalu še Mandarić

Novi šok za Olimpijo, ki napada lovoriko v pokalnem tekmovanju. Rok Kronaveter naj bi prestopil v Maribor, zato ne bo več igral.
Fotografija: Rok Kronaveter je za Olimpijo odigral 112 tekem in dosegel 50 zadetkov, osvojil dva naslova državnega prvaka, enkrat je bil z zmaji pokalni zmagovalec. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Rok Kronaveter je za Olimpijo odigral 112 tekem in dosegel 50 zadetkov, osvojil dva naslova državnega prvaka, enkrat je bil z zmaji pokalni zmagovalec. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – V sezoni, ko Olimpijo vodi že peti trener, ko so po polovici državnega prvenstva oklestili preplačano zasedbo po besedah predsednika Milana Mandarića, ko je izgubljen naslov prvaka in ko se je število gledalcev v Stožicah skrčilo na nekaj sto, je Ljubljančane tri kroge pred koncem prvenstva in finalom pokalnega tekmovanja 30. maja z Mariborom doletela še ena velika nevšečnost.

Prvi zvezdnik moštva in prvi golgeter lige Rok Kronaveter je dokončno obrnil hrbet predsedniku Mandariću in njegovi Olimpiji ter napovedal odhod iz zmajevega gnezda. Pogodbe že prej ni hotel podaljšati, tako da bodo zeleno-beli ostali brez odškodnine zanj. »Žal mi je, da Rok odhaja, v teh letih smo skupaj naredili veliko lepega za Olimpijo in nogomet v Ljubljani, a upoštevati moramo tudi njegove želje. Roku velika hvala in še veliko uspehov v nadaljnji karieri,« se je sprijaznil Mandarić. A bolelo ga bo, če se bo Krona res preselil k največjemu rivalu Mariboru. Zato ga je trener Safet Hadžić malodane primoran postaviti na stranski tir in predvidoma bo manjkal tudi v pokalnem finalu.

Vrnitev domov je po svoje logična za 32-letnega Mariborčana, ki nikoli ni oblekel vijoličnega dresa, prav lahko pa se zgodi, da bo kariero sklenil v Ljudskem vrtu. Privlačnejše ponudbe iz tujine nima, ob vrnitvi domov bi dobil tako rekoč vse: dobro pogodbo v rojstnem kraju, evropsko nogometno okolje in športno zadoščenje v karieri, ko bi oblekel dres najmočnejšega kluba. Verjetno bo Kronaveter pod Kalvarijo zaslužil manj od 18.000 evrov na mesec, kot je prejemal v glavnem mestu, a to sploh ni razlog za nezadovoljstvo.

Če se bo ta prestop uresničil, bomo lahko ugotovili, da športni direktor Maribora Zlatko Zahović vztrajno stara ekipo. Pogodbe je med drugim podaljšal z Markom Šulerjem, Aleksandrom Rajčevićem, večni je tako in tako Marcos Tavares. No, Zahović stavi na kontinuiteto taktične kulture. Dokler lahko to potrjuje z lovorikami in večmilijonskimi prodajami mladcev, bo to, po domače povedano, še naprej pilo vodo. Pari 34. kroga: Rudar-Olimpija (glavni sodnik Alen Borošak; danes ob 15.15), Maribor-Triglav (Darjan Kovačič; danes ob 17.30), Mura-Gorica (Mitja Žganec; danes ob 20. uri), Domžale-Celje (Andrej Žnidaršič; danes ob 20.15), Krško-Aluminij (Damir Skomina; jutri ob 13. uri).


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije