UEFA VRAČA UDAREC

Čeferin jih je označil za pohlepneže in potrdil kazni

Uefa je predstavila novi format lige prvakov, od leta 2024 bo v njem nastopalo 36 klubov.
Fotografija: FOTO: Antonio Bronic, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Antonio Bronic, Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) je ob napovedi 12 evropskih klubov, da bodo ustanovili konkurenčno tekmovanje, tako imenovano superligo, na današnji seji izvršnega odbora potrdila načrt za prenovo formata evropskih klubskih tekmovanj od leta 2024. Elitno evropsko tekmovanje liga prvakov se bo z 32 klubov razširila na 36 klubov.
 

Pohlepneži

Novi format celinskih tekmovanj bo stopil v veljavo v sezoni 2024/25. Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je ocenil, da gre za »razburljiv novi format, ki bo ohranil odprtost tekmovanja« in se obregnil ob napoved dvanajsterice 'odpadnikov', ki jih je označil za pohlepneže.

To je presenetilo Čeferina, ki ob tem ni mogel skriti razočaranja. »Veliko stvari sem doživel v svojem življenju, saj sem bil 24 let odvetnik za kazenske zadeve. Zato sem srečal že veliko različnih ljudi, ampak nikoli še takšnih, kot so ti,« je dejal o nekaterih akterjih v ozadju superlige.
Predvsem se je obregnil ob predsednika Juventusa Andreo Agnellija, ki je do nedelje še vodil Evropsko združenje klubov (ECA), to je vseskozi podpiralo Uefine napore za prenovo, v nedeljo pa je nenadno in potiho prestopil med superligaše. »Nikoli še nisem videl nekoga, ki bo toliko lagal, tako vztrajno,« je bil kritičen Čeferin.


Zanj gre pri novonastalem projektu predvsem za pohlep. »Očitno je pohlep tako močan pri nekaterih, da jim izpuhtijo vse človeške vrednote. Ampak mi se bomo držali naših vrednot,« je dejal Čeferin, ki je napovedal uporabo vseh pravnih sredstev za preprečitev nastanka nove lige.



Preberite še: 
image_alt
Nogometni razkol: Jan Oblak nič več za Slovenijo?


»Te spremembe ohranjajo vrednost domačih lig. To bo ostalo ključ za uvrstitev v evropska klubska tekmovanja,« je dodal Čeferin.

»Superliga pljuva v obraz vsem, ki imajo radi nogomet. Ne bomo jim ga dali, oni želijo le denar,« je dejal Čeferin in potrdil kazni za tiste nogometaše, ki bodo sodelovali v superligi. 

Preberite tudi: 
image_alt
Rodila se je evropska nogometna superliga, Čeferin pa napovedal sankcije


  
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije