TENIS

Brez novega poglavja pravljice

Po pariškem polfinalu poraz Tamare Zidanšek v 1. kolu Wimbledona. Začela je odlično, nato je favorizirana Čehinja potek dvoboja zasukala.
Fotografija: Za Tamaro Zidanšek je bila uvodna wimbledonska ovira previsoka. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Za Tamaro Zidanšek je bila uvodna wimbledonska ovira previsoka. FOTO: Blaž Samec

Pravljica naše vodilne teniške igralke Tamare Zidanšek, 47. na lestvici WTA, ni dobila novega poglavja. Po sanjskem dosežku pred kratkim v Parizu, ko se je na drugem turnirju sezone za grand slam uvrstila v polfinale, je tokrat v Wimbledonu obstala na prvi oviri. Pričakovano jo je, in sicer s 7:5, 6:4, ugnala Čehinja Karolina Pliškova – nekoč že prva igralka sveta, zdaj pa 13. –, uvod v dvoboj pa je z zornega kota Slovenke obetal precej več ...

Že pred Wimbledonom 2021 je bilo jasno, da za 23-letno Konjičanko ne bo lahke naloge. Imenitne predstave v Franciji so jo namreč izčrpale, po besedah vodje njene ekipe Marjana Čuka predvsem po psihični plati. Seveda je uživala v veselju ob vrnitvi v domovino, med drugim na slovesnem sprejemu, ki ji ga je priredil predsednik države Borut Pahor, obenem se je zavedala, da brez temeljitega treninga v pričakovanju novega velikega izziva ne bo šlo. Zato je tudi odpovedala prej prijavljeno udeležbo na turnirju v Bad Homburgu blizu Frankfurta, vadila najprej na travnatem igrišču v Šentjurju pri Celju, nato pa zadnji teden pred včerajšnjim uvodnim nastopom preživela v Londonu.
 

Začetek je več obetal


In ko je začela dvoboj proti češki favoritinji, se je zdelo, da bi lahko pripravila novo veliko presenečenje. Vodila je v uvodnem nizu s 4:1, 5:2, pri 5:3 servirala za zmago, nakar pa je sledil zasuk po notah tekmice. Igralka, doma s severozahoda Češke, blizu meje z Nemčijo, je bila prepričljiva, Konjičanko je razorožila tudi z dobrimi servisi, na koncu je zbrala 10 asov, naša igralka pa le tri. »Poskusila sem vse mogoče, toda zlasti pri vračanju žogic je bila Karolina zelo močna,« je Zidanškova poudarila v izjavi za radio Slovenija.


Dvoboj je trajal uro in 18 minut, realno je bila v drugem nizu naša igralka le preveč oddaljena od podviga, odločali so izkušnje in očitno tudi dober dnevni nastop 29-letne Čehinje, pred katero je zdaj 2. kolo, v katerem se bo pomerila s svojo dobro prijateljico, sicer ugledno hrvaško teniško igralko Donno Vekić. Konjičanka pa Londonu še ne bo pomahala v slovo – misijo bo nadaljevala v dvojicah, med katerimi bo igrala z Američanko Sabrino Santamaria.

Po lepi uvodni beri v Parizu pa se tako Wimbledon za slovenski tabor ni začel dobro, saj se je v prvem kolu ob Zidanškovi od konkurence že dan prej poslovila tudi Polona Hercog. Dež je prekinil včerajšnji popoldanski spored, bolj kot večina dvobojev v tem uvodnem kolu pa je med ljubitelji tenisa odmevala novica iz Avstralije, da bo ta imela močno zasedbo na prihajajočih olimpijskih igrah v Tokiu.

Kapetanka ekipe bo Ashleigh Barty, sicer št. 1 svetovne lestvice teniških igralk, med 11 avstralskimi aduti olimpijskega teniškega sporeda bo tudi Nick Kyrgios. Ob odpovedih prejšnjih dni Rafaela Nadala, Dominica Thiema, Serene Williams pa je včeraj tudi vodilna romunska igralka Simona Halep sporočila, da je na Japonskem čez slab mesec ne bo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije