NOGOMET

Barišić hvali Keka

Avstrijci k nam na finale V Ljubljani brez Davida Alabe.
Fotografija: V Ljubljani ne bo Bayernovega Avstrijca Davida Alabe. FOTO: S. U.
Odpri galerijo
V Ljubljani ne bo Bayernovega Avstrijca Davida Alabe. FOTO: S. U.

DUNAJ – Avstrijskim nogometašem se je vključno s številnimi rojaki, ki si želijo njihovo uvrstitev na EP 2020, odvalil velik kamen od srca. Domačo tekmo z Izraelom so prestali brez šoka in s pomembnimi tremi točkami pred gostovanjem v Ljubljani. Sprva pa jim je kazalo slabo, saj je udarni izraelski as Eran Zahavi v četrtek zabil vodilni gol.

V športni javnosti naše severne soseščine je zaznati precej optimizma pred jutrišnjo tekmo, še več bi ga bilo, če bi najbolj cenjeni as avstrijskega nogometa, Bayernov branilec David Alaba, dočakal zeleno luč za nastop v Stožicah. A ga – tako kot proti Izraelcem – spet ne bo na igrišču. »Poskusili smo vse, a so bolečine pri vseh obremenitvah v predelu reber prehude,« je poudaril selektor Franco Foda.

Gole so za zmago s 3:1 zabili Valentino Lazaro, Martin Hinteregger in Marcel Sabitzer. Slednjega so v časnikih naše severne soseščine posebno pohvalili, poudarili so tudi dobri predstavi Aleksandra Dragovića in Konrada Laimerja. Na največjem stadionu v državi v dunajskem parku Prater se je zbralo 26.000 gledalcev, po navadi so avstrijski nogometaši tam vajeni še številnejše podpore.

»Mar niso bile vstopnice s cenami od 32 do 66 evrov predrage?« se je spraševal komentator najbolj branega avstrijskega dnevnika Kronen Zeitung, pri katerem so ob prvi napovedi jutrišnje tekme s Slovenijo objavili razmišljanje nekdanjega Olimpijinega trenerja, sicer Dunajčana, Zorana Barišića. »Imajo kakovost, a mi smo boljši,« je potegnil rdečo nit ob analizi omenjeni strokovnjak in dobri poznavalec nogometnega utripa pri nas.

Zelo je pohvalil našega selektorja Matjaža Keka: »V Sloveniji uživa izjemen ugled, reprezentanco je pripeljal na SP 2010. Je trenerski lisjak. Precej pozornosti namenja organizaciji, stavi na disciplino, njegovo moštvo ohranja rep in glavo. Pričakujem, da bodo poskušali proti nam tudi iz nasprotnih napadov doseči gol.« Med igralci je Barišić izpostavil Josipa Iličića (»Z levo nogo zmore vse.«), seveda tudi vratarja Jana Oblaka, med skritimi Kekovimi aduti pa je omenil Miho Zajca

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije