PRILJUBLJENA RISANKA

Vse več otrok govori kot pujsa Pepa, starši pa zmedeni

Menda ni razloga za skrb.
Fotografija: Risanka Pujsa Pepa govori o Pepi in njeni družini. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Risanka Pujsa Pepa govori o Pepi in njeni družini. FOTO: Zaslonski posnetek

Mnogi starši so zaskrbljeni, ker njihovi otroci vse pogosteje govorijo kot priljubljeni risani junaki. Na spletni strani Romper so objavili besedilo, v katerem je neka ameriška mati 20-mesečne hčere potarnala, da je ta kar naenkrat spregovorila kot britanska pujsa Pepa in začela kruliti. Očitno je posnemala glavno junakinjo risanke Pujsa Pepa (Peppa Pig).


»Moja triletna nečakinja po koncu risanke Pujsa Pepa prevzame britanski naglas,« je razkrila neka uporabnica twitterja. Druga pa je napisala: »Ko je moja hči začela gledala pujso Pepo, sem mislila, da bo govorila po britansko, pa je samo krulila kot prašič!«

»Zaradi pujse Pepa ima moj dveletnik, ki v življenju ni bil nikjer drugje kot v zveznih državah Washington, Oregon in Kalifornija, povsem soliden britanski naglas,« se je pohvalila še ena Američanka. Pujsi je glas posodila 17-letna Harley Bird, ki s tem služi 1000 funtov na uro.

Otroci iščejo pozornost staršev

Strokovnjake fenomen ne preseneča in staršev ne bi smelo skrbeti. Po njihovem mnenju otroci, stari od dveh do petih let, tako komunicirajo in iščejo pozornost staršev.


»Predstavljajte si, da ste tako majhni in pravzaprav nimate veliko moči v tem svetu. Otroci spoznajo, da z nekaterimi besedami in zvokom pritegnejo pozornost staršev, kar je zanje nekaj imenitnega,« pojasnjuje dr. Emma Byrne. Hkrati pa je junakinja Pepa navihana in skače po blatnih lužah. Otroci se tako tudi prvič srečajo s smešnimi stvarmi. »Smeh je neverjetno učinkovito orodje komunikacije med ljudmi. Otroci se tako vključujejo v skupnost in občutijo pripadnost tej.« Doktorica staršem svetuje, naj se otrokovim šalam ne pozabijo smejati, saj se bo otrok tako počuti sprejetega v družini in širšem okolju.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije