NA POT

Potovanje z otrokom: užitek ali nočna mora?

Pripravili smo nekaj nasvetov, če se na pot odpravljate z otrokom.
Fotografija: Nekaj nasvetov za potovanje z otrokom. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Nekaj nasvetov za potovanje z otrokom. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Se je vaša družinica ravnokar povečala in načrtujete pobeg na lepše? Brez panike. Zadeve so se nekoliko spremenile, vendar ni konec sveta. Le na nekaj stvari boste morali biti pozorni in vaše potovanje bo potekalo brez zapletov. Pripravili smo nekaj uporabnih nasvetov, ki vam bodo prišli prav, če se odpravljate na lepše. 

Potovanje z dojenčkom

Če imate dojenčka in načrtujete polet z letalom, bodite brez skrbi. Na letalo lahko vzamete vse potrebno za nego dojenčka, tudi hrano, kljub omejitvam vnosa tekočin. Prav tako imajo letala vgrajene previjalne mizice. Otrok do drugega leta starosti ne potrebuje svojega sedeža, kar pomeni, da let preživi v naročju enega izmed staršev. Pri vzletu in pristanku ta dobi dodaten varnostni pas za otroka. Četudi je vaš otrok mlajši od dveh let, ne pozabite rezervirati vozovnice tudi zanj. Če jo kupujete prek spleta, preprosto izberete, da z vami potuje otrok star do dveh let. 

Prednost potovanja z dojenčkom, ki je odvisen le od maminega mleka ali stekleničke, je zagotovo ta, da ni treba načrtovati, kje in kdaj boste jedli. V termovko preprosto nalijte vročo vodo, da mu boste lahko obrok ponudite kjer koli. Če pa dojite, bo to še manjša težava.

Vedno imejte pri roki torbo z rezervnimi oblačili, s plenicami in čistilnimi robčki. 

Pakiranje prtljage

Četudi potujete z novim članom, ne delajte znanosti iz pakiranja. Razumna naj bo količina oblačil in otroških pripomočkov. Ne pozabite, da otroci niso tisti, ki zapletejo zadeve, ampak to naredijo starši. S seboj vzemite kakšne priboljške, da boste imeli pri roki prvo pomoč, če na dolgi poti udari slaba volja ali pa trma. Če potujete z letalom, na telefon ali tablico za vsak slučaj naložite kakšno risanko ali zanimivo oddajo, da boste otroka lahko zamotili. 

Sprostite se

Ne delajte panike, če pozabite kakšno malenkost. Skoraj na vsaki destinaciji lahko kupite vse potrebne pripomočke za otroke od dude do oblačil in ne sekirajte se, če kaj pozabite. Pomembno je, da se sprostite in pozabite na skrbi. Tako bo tudi otrok bolj sproščen in dopust brezskrben. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije