ODPOKLIC

Inšpektorat poziva: duda na verižici je nevarna, zavrzite jo

Objavljeno 04. december 2018 15.07 | Posodobljeno 04. december 2018 14.55 | Piše: STA, Ma. M.

Odpoklicali so verižice za dudo z leseno priponko.

Zdravstveni inšpektorat RS je iz prodaje odpoklical verižico za dudo z leseno priponko kitajskega proizvajalca Zhejiang. Analize so pokazale, da ni prestala preskusov, določenih s standardom, kar resno ogroža zdravje otrok. FOTO: Zdravstveni inšpektorat
LJUBLJANA – Zdravstveni inšpektorat RS je iz prodaje odpoklical verižico za dudo z leseno priponko kitajskega proizvajalca Zhejiang. Analize so namreč pokazale, da verižica za dudo ni prestala preskusov, določenih s standardom, kar resno ogroža zdravje otrok, so sporočili iz inšpektorata. Izdelek je konstrukcijsko neustrezen, verižica se pretrga, luknje imajo ostre grobe ostanke končne obdelave, nastanejo majhni delci in majhne kroglice, ventilacijske odprtine niso ustrezne. Oznake in delno opozorila so neustrezni. 
Izdelke je uvoznik umaknil s trga in odpoklical. Inšpektorat kupce prosi, da izdelka ne uporabljajo in ga vrnejo na mesto nakupa.

Zdravstveni inšpektorat je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora odvzel več vzorcev držal/verižic za dude zaradi preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Izdelki so bili analizirani v laboratorijih Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor, in sicer na nekatere mehanske in kemijske parametre ter ustreznost označevanja. Vzorec je bil ocenjen kot neskladen z zakonom o splošni varnosti proizvodov, so še sporočili iz zdravstvenega inšpektorata.
Deli s prijatelji