ODLIČNO

Štrudelj z zeljem in kajmakom za prste obliznit

Zelenjavni zavitek je odlična prejed, ki jo lahko pripravimo vnaprej in postrežemo hladno.
Fotografija: FOTO: Qwart Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Qwart Getty Images/istockphoto

Nadev za zelenjavne zavitke običajno dopolnimo s skuto ali drugim mladim sirom, v tokratnem receptu smo dodali kajmak. Skuta da jedi poseben okus, hkrati pa deluje kot vezivo pri suhi zelenjavi. Če bi dodali na kocke narezano praženo slanino ali pražene ocvirke, dobimo krepko jed, ki jo ponudimo kot popoldanski prigrizek s kozarcem vina. Odlična je kombinacija s pršutom, v kockah ali rezinah, ki jih naložimo po testu pod zelenjavni nadev. K skuti lahko primešamo jajca, po vrhu zavihka pa potresemo različna semena, na primer sezam, sončnice ali buče, cele ali grobo zmlete. Da se testo ne bi posušilo, ga pred peko namažemo z oljem, k skutnim zavitkom se poda tudi premaz iz smetane in jajc.

Recept najdete na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije