ODPRTA KUHINJA
Recept za saher torto
Preprosti recept iz knjige Cesarsko-kraljeva dunajska kuhinja.
Odpri galerijo
Mnogi pravijo, da se jim saherjeva torta ne zdi posebej okusna. O okusih seveda ne kaže razpravljati, posebnost te sladice pa je, da naredi na jedca enkraten vtis. Kdor jo enkrat okusi, si bo za vedno zapomnil njen okus.
Reiner Heilmann, direktor hotela Sacher in ob glavnem slaščičarju ter lastnici hotela eden od treh izbrancev, ki imajo dostop do recepta za torto (hranijo ga v trezorju), mi je s temi besedami opisal čar slovite torte: »Nežni čokoladni užitek, sočen zaradi čokoladne glazure, ne preveč sladek in s pikantno noto, ki jo daje marelična marmelada, pri čemer okus zaokroži še nesladkana sladka smetana, ki jo serviramo ob torti.« Tukaj je recept za saher torto iz knjige Cesarsko-kraljeva dunajska kuhinja.
Recept preverite na Odprti kuhinji.
Reiner Heilmann, direktor hotela Sacher in ob glavnem slaščičarju ter lastnici hotela eden od treh izbrancev, ki imajo dostop do recepta za torto (hranijo ga v trezorju), mi je s temi besedami opisal čar slovite torte: »Nežni čokoladni užitek, sočen zaradi čokoladne glazure, ne preveč sladek in s pikantno noto, ki jo daje marelična marmelada, pri čemer okus zaokroži še nesladkana sladka smetana, ki jo serviramo ob torti.« Tukaj je recept za saher torto iz knjige Cesarsko-kraljeva dunajska kuhinja.
Recept preverite na Odprti kuhinji.