ODPRTA KUHINJA

Recept za saher torto

Preprosti recept iz knjige Cesarsko-kraljeva dunajska kuhinja.
Fotografija: FOTO: Dmitry Galaganov, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Dmitry Galaganov, Getty Images, Istockphoto

Mnogi pravijo, da se jim saherjeva torta ne zdi posebej okusna. O okusih seveda ne kaže razpravljati, posebnost te sladice pa je, da naredi na jedca enkraten vtis. Kdor jo enkrat okusi, si bo za vedno zapomnil njen okus.

Reiner Heilmann, direktor hotela Sacher in ob glavnem slaščičarju ter lastnici hotela eden od treh izbrancev, ki imajo dostop do recepta za torto (hranijo ga v trezorju), mi je s temi besedami opisal čar slovite torte: »Nežni čokoladni užitek, sočen zaradi čokoladne glazure, ne preveč sladek in s pikantno noto, ki jo daje marelična marmelada, pri čemer okus zaokroži še nesladkana sladka smetana, ki jo serviramo ob torti.« Tukaj je recept za saher torto iz knjige Cesarsko-kraljeva dunajska kuhinja.

Recept preverite na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije