KAM Z MIGRANTI

VIDEO: Otroci okupirali mejni prehod: Odprite meje!

Mejni prehod Maljevac med BiH in Hrvaško zaradi migrantov še zmeraj zaprt.
Fotografija: Otroci migrantov so s parolami in z vzkliki zahtevali vstop v Hrvaško. FOTO: Youtube, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Otroci migrantov so s parolami in z vzkliki zahtevali vstop v Hrvaško. FOTO: Youtube, posnetek zaslona

MALJEVAC – V neposredni bližini mejnega prehoda Velika Kladuša Maljevac – med BiH in Hrvaško – je sinoči na prostem prenočilo približno 250 migrantov. Potem ko so migranti okupirali mejni prehod, so jih policisti umaknili 150–200 metrov proti notranjosti na cesto, kjer so tudi prenočili. Z migranti se že dogovarjajo, da bi jih odpeljali v begunsko taborišče, piše 24sata.

Med migranti, ki želijo vstopiti na Hrvaško in nadaljevati pot proti državam zahodne Evrope, so tudi ženske in otroci. Na terenu je danes več policistov, mejna policija pa je naredila kordon pred migranti in jim s tem otežila, da bi vstopiti na Hrvaško mimo policije.


Policisti BiH so po poročanju 24sata desetim otrokom s transparenti dovolili, da se približajo novinarjem. Pri tem so vzklikali: »Odprite meje! Človekove pravice!« (Open borders! Human rights!)


Hrvaška policija je na hrvaški strani meje postavila fizične ovire, danes pa so se okrepili s kolegi iz posebnih policijskih enot. Hrvaški notranji minister Davor Božinović je v sredo izjavil, da je na hrvaški strani meje zadostno število policistov, da bodo uspešno nadzirali mejo.

V sredo se je nekaj sto migrantov pri poskusu vdora na Hrvaško spopadlo s policisti obeh držav. Pri tem so poškodbe utrpeli dva hrvaška policista in trije migranti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije