PROTI HRVAŠKI

VIDEO: Drama na meji: migranti prebili blokado, več je poškodovanih

Skupina okoli 50 migrantov iz Velike Kladuše se je napotila proti mejnemu prehodu Maljevac, da bi vstopila na Hrvaško.
Fotografija: Prizori, zaradi katerih je čutiti zaskrbljenost v hrvaških medijih. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Prizori, zaradi katerih je čutiti zaskrbljenost v hrvaških medijih. FOTO: Youtube

MALJEVAC – Že včeraj je policija Bosne in Hercegovine potrdila, da se je skupina okoli 50 migrantov iz Velike Kladuše napotila proti mejnemu prehodu Maljevac, da bi vstopila na Hrvaško. 


Danes hrvaški 24sata poroča, da so se migranti spopadli s policijo, potem ko so prebili blokado bosanske policije. Nekaj ljudi je poškodovanih. Na mejnem prehodu Maljevac je tako nastal kaos, Hrvaška je poslala specialne enote, policisti BiH so zaprli cesto in mejni prehod.

Na silo na Hrvaško

Spomnimo, policisti so v ponedeljek približno 200 migrantov ustavili pred mejnim prehodom Maljevac. Nameravali so vstopiti na Hrvaško in nadaljevati pot proti Zahodu, a so se po pogajanjih s policisti BiH vrnili v migrantski center Trnovo v Veliki Kladuši. Dan kasneje se je približno 50 migrantov znova peš napotilo proti Maljevcu.

Nekaj manj kot 90 migrantov, med katerimi so bile tudi družine z otroki, se je v ponedeljek napotilo iz hotela Sedra v Cazinu proti drugemu mejnemu prehodu s Hrvaško na tem območju – Izačić.



Tudi to skupino so policisti ustavili nekaj sto metrov pred mejo s Hrvaško, večina migrantov pa se je odločila prenočiti kar na prostem blizu mejnega prehoda. Obenem so s svojimi telesi blokirali tamkajšnjo cesto.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije