KORONAVIRUS

To so deli Hrvaške, kjer so razmere najslabše

Na Hrvaškem so s ponedeljkom zaostrili epidemiološke ukrepe ob obali.
Fotografija: FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
FOTO: Marko Feist

Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je danes objavil nov epidemiološki zemljevid Evrope, na katerem hrvaška obala ostaja obarvana oranžno. Na Hrvaškem so s ponedeljkom zaostrili epidemiološke ukrepe ob obali, da ne bi zdrsnili v rdeče območje in ogrozili turistične sezone.


Hrvaška obala je obarvana oranžno, medtem ko je celinski del države v zelenem kot večina srednje Evrope. Sever Francije in večji del Italije sta prav tako oranžna, medtem ko so v rdečem južna Francija, večji del Grčije ter Irska, Španija in Portugalska.

Več kot milijon turistov

Na Hrvaškem je trenutno več kot milijon turistov, je po današnji seji hrvaške vlade novinarjem povedala ministrica za turizem in šport Nikolina Brnjac. Kot je dodala, so Hrvaško mnogi prepoznali kot epidemiološko najvarnejšo turistično državo v Sredozemlju. Poudarila je, da so od začetka leta zabeležili približno šest milijonov turističnih obiskov in okoli 34 milijonov nočitev, kar znaša okoli 60 odstotkov obiskov in nočitev v primerjavi z enakim obdobjem rekordnega leta 2019.

Okužb manj kot v prejšnjih dneh

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah ob 5848 testih zabeležili 188 novih okužb z novim koronavirusom, kar je bilo nekoliko manj kot v prejšnjih dveh dneh. Na Hrvaškem imajo trenutno 1076 aktivnih primerov okužb. Na bolnišniškem zdravljenju je 149 obolelih od covida, med njimi jih 12 potrebuje pomoč medicinskih ventilatorjev. V minulih 24 urah je zaradi covida 19 umrla ena oseba, doslej pa 8250 ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije