OKRASITEV

Tako je videti Bela hiša v prazničnih barvah (FOTO)

Jill Biden poudarja enotnost, spomin na pokojne, prihodnost otrok in naravo. Razkošje si bo med prvimi ogledal Macron.
Fotografija: Mi, ljudstvo je letošnja tema okrasitve. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters
Odpri galerijo
Mi, ljudstvo je letošnja tema okrasitve. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters

Ena od težko pričakovanih prazničnih atrakcij je vsako leto Bela hiša, odeta v božično okrasje: prva dama, ki ji tradicionalno pripada vloga izbire motivov, barv in luči, nikakor ni razočarala, se ji klanjajo vsi, ki so si že ogledali dom predsedniškega para, prav danes pa se bo slovesni podobi poklonil tudi francoski predsednik.

Pomagali sestri

Jill Biden v nasprotju s predhodnico Melanio Trump, ki je prisegala na drzno, po mnenju mnogih tudi hladno eleganco, izbira tople odtenke in klasičen slog, pozabila ni niti na domoljubje, saj se letošnja tema glasi Mi, ljudstvo, ki poudarja povezanost, enotnost in dušo naroda. Belo hišo v različnih kombinacijah krasi več kot 83.000 luči, izobešenih po drevesih, vencih, nad kamini in ogledali, po lestencih in pohištvu, kar 77 božičnih dreves, 25 vencev, 12.000 okraskov, več kot 1600 zvončkov in skoraj 4500 pisanih trakov: pri okraševanju je prvi dami pomagalo več kot 150 prostovoljcev, med njimi sestri Bidnove, ki se je z okrasitvijo poklonila tudi padlim pripadnikom vojske, bližnjim pokojnim, otrokom vsega sveta pa tudi hišnim ljubljencem.

Ni pozabila na sporočila miru, ljubezni in prijaznosti. Poudarila je pomen družine, rekreacije, spoštovanja narave, ki se ji je poklonila kar z upodobitvijo zasneženega gozda in njegovih prebivalcev ter znamenitosti, kot je Veliki kanjon, ohranjanja tradicije in hrane, ki jo je počastila s številnimi izobešenimi recepti. Mnogi okraski so ročno delo različnih dobrodelnih organizacij in drugih ustanov ter šolarjev. Izkazala je tudi spoštovanje do judovske veroizpovedi, in sicer z veličastno leseno menoro, ročnim delom mojstrov Bele hiše.

Pri ameriškem predsedniškem paru je praznično obdobje torej že v polnem teku, v prihajajočih tednih jo bo obiskalo več kot 50.000 ljudi, med prvimi pa bo Joe Biden gostil Emmanuela Macrona, in sicer na prvi državniški večerji, odkar je postal predsednik. 

Naravi se je poklonila z upodobitvijo zasneženega gozda. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters
Naravi se je poklonila z upodobitvijo zasneženega gozda. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters

Prva dama ZDA je slovesno vstopila v veseli december. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
Prva dama ZDA je slovesno vstopila v veseli december. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije