ŽALOSTNO

Sestri sta ostali brez staršev, 20-letnica sama skrbi za sestro

Marija skrbi za šest let mlajšo sestro Nikolino. Trenutno je brezposelna.
Fotografija: Nikolina (14) in Marija (20). FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Nikolina (14) in Marija (20). FOTO: Youtube

ŠIBENIK – Črni oblaki se že zadnjih dobrih šest let zgrinjajo nad dom družine Šupe iz Lozovca pri Šibeniku. V nekaj letih sta namreč 20-letna Marija in 14-letna Nikolina ostali brez očeta in mame. Oba sta umrla za rakom. »Vse se je začelo pred šestimi leti, ko je zbolel najin oče. Lani avgusta so tumor na možganih odkrili še pri mami. Umrla je aprila,« pripoveduje Marija.

S sestro imata le še dedka, ki pa je star 88 let. Ostali sta brez vsega, utrujeni od življenja. »Nisem vedela, kaj naj storim … Pomoč sem poiskala v facebook skupini, kjer se mi je oglasila Nina Bogdanović, ki se je na lastne oči prepričala, da s sestro ne laževa,« je povedala 20-letnica, ki ji ni bilo lahko prositi za pomoč. Nekaj let je poleti delala v restavraciji v Lozovcu in letos pomoči ne bi potrebovala, če jima s sestro aprila ne bi umrla še mati.

»V restavraciji so vsako leto čakali name, toda zaradi vsega, kar se je pripetilo letos, nisem mogla v službo. Morala sem urediti papirje, in sicer za skrbništvo nad sestro,« pravi Marija. Nina Bogdanović, ki sestrama pomaga, pravi, da so dobri ljudje za sestri zbrali hrano in nekaj denarja, uredili so jima hišo, Marija pa naj bi v kratkem za sestro Nino dobila še pokojnino po starših in otroški dodatek.

Kljub temu bosta sestri še lep čas potrebovali denar in druge oblike pomoči in na Hrvaškem so ljudje združili moči, za kar sta jim Marija in Nikolina neizmerno hvaležni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije