SUPER BOGATI

Preverite, v kolikšnem času bi ti milijarderji zaslužili vašo plačo

Najbogatejši človek potrebuje 46 sekund, da zasluži povprečno ameriško plačo. In koliko časa bi delal za vašo?
Fotografija: Če vas zanima, koliko časa bi najbogatejši tega sveta potrebovali, da bi zaslužili vašo plačo, kliknile na digitalni kalkulator in zabava naj se začne. FOTO: Shannon Stapleton, Reuters
Odpri galerijo
Če vas zanima, koliko časa bi najbogatejši tega sveta potrebovali, da bi zaslužili vašo plačo, kliknile na digitalni kalkulator in zabava naj se začne. FOTO: Shannon Stapleton, Reuters

Jeff Bezos, Bill Gates, Warren Buffet, Bernard Arnault in Mark Zuckerberg so najbogatejši Zemljani, zato podobnosti z njimi sicer ne gre iskati, a z digitalnim kalkulatorjem, ki so ga objavili na portalu Bussines Insider, svojo povprečno plačo lahko zdaj primerjate z njihovo.

Preprosto vtipkajte vsoto svojih letnih prihodkov in ugotovite koliko minut, ur, dni bi našteti milijarderji potrebovali, da bi prišli do vaših prihodkov. Če, denimo, zaslužite 12.000 evrov na leto (približno slovensko neto povprečje), morda v svojem 40-urnem delavniku, bi Bezosu (CEO Amazon) to vzelo natanko 13 (trinajst!) sekund.

Nikar ne postanite zeleni od zavisti, denar vendarle ni (vedno) merilo za osebno srečo.

Jeff Bezos, ustanovitelj in predsednik uprave tehnološkega velikana Amazon. FOTO: Bussines Insider
Jeff Bezos, ustanovitelj in predsednik uprave tehnološkega velikana Amazon. FOTO: Bussines Insider


Mimogrede, ste vedeli, da je povprečna ameriška plača 56.516 dolarjev? Kar pomeni, da bi najbogatejši zemljan Bezos, ki je lani zaslužil 30 milijard dolarjev, zanjo potreboval 46 sekund, Arnault 59 sekund, Gates, Zuckerberg in Buffett pa nekaj čez minuto.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije