SADOMAZOHIST

Poročilo razkriva: Hitler je imel rad tudi moške

Vodja nacistov je živel v hotelu, kamor so zahajali starejši moški po homoseksualne užitke.
Fotografija: Adolf Hitler naj bi čutil spolno privlačnost do svojega namestnika FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Adolf Hitler naj bi čutil spolno privlačnost do svojega namestnika FOTO: Getty Images

Adolf Hitler je imel homoseksualna nagnjenja in je več let preživel v gejevskem hotelu v Avstriji, piše v poročilu predhodnice ameriške osrednje obveščevalne agencije Cia iz leta 1943 o nacističnem voditelju. Poročilo so pripravili za tedanjega predsednika ZDA Franklina D. Roosevelta. V poročilu na 70 straneh je omenjeno tudi, da je nacistični voditelj čutil spolno privlačnost do svojega namestnika Rudolfa Hessa, za katerega se je, kot piše, vedelo, da je transvestit.


 
Poročilo je pripravil antropolog Henry Field, ki mu je Bela hiša dala nalogo, da zbere vse informacije o nemških voditeljih, tudi o Hitlerju. Poročilo tako vključuje podatke o Hitlerjevem otroštvu, izobraževanju, prehrani, najljubši glasbi in tudi analizo njegove spolnosti.
 

Sadomazohist z dvojno naravo


Da je bodoči voditelj nacistične Nemčije med letoma 1910 in 1913, ko se je skušal uveljaviti kot slikar, živel na Dunaju v hotelu na ulici Meldemannstrasse, je že dolgo znano. Hotel, za katerega je bilo znano, kot je leta 1943 zapisal Urad za strateške študije (predhodnik Cie), da je imel »sloves kraja, kamor hodijo starejši moški v iskanju mladih moških za homoseksualne užitke«, zapustil šele, ko je dedoval po očetu in se preselil v Nemčijo. Informacijo o Hitlerjevi seksualnosti je predhodnici Cie dal njegov nekdanji tesni prijatelj Ernst Sedgwick, ki pa se je sprl z nacističnimi voditelji in pobegnil v Veliko Britanijo.
 
Hitler se je domnevno na Hessa navezal, ko sta bila v 20. letih prejšnjega stoletja skupaj v zaporu. Hitlerja je Field opisal kot »sadomazohističen tip moškega, ki je imel verjetno homoseksualna nagnjenja. Njegovo spolno življenje je dvojno, tako kot njegovi politični pogledi. Je homoseksualec in heteroseksualec, socialist in nacionalist, moški in ženska.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije