TATU

Japonski mafijci so se razkazovali, poglejte jih

Jakuze čez leto skrbno skrivajo svoja tetovirana telesa.
Fotografija: Tudi ženske imajo tetovirana telesa.
Odpri galerijo
Tudi ženske imajo tetovirana telesa.

V Tokijskem predmestju Asakusa se je odvijal sloviti vsakoletni festival Sanja Matsuri in na ulice privabil kar dva milijona ljudi. Gre za poklon ustanoviteljem lokalnega svetišča Sensiji v obdobju Edo, ljudje pa še danes po soseski premikajo prenosna svetišča. Čeprav gre za tradicionalen tridnevni dogodek, je to ena redkih priložnosti, ko se združijo ljudje iz vseh družbenih razredov. Najbolj odmevno in fotogenično je sodelovanje jakuz, članov japonske mafijske združbe, ki ob tej priložnosti odvržejo oblačila in razkrijejo potetovirana telesa.
Tetovaže so premišljene. FOTOgrafije: Afp
Tetovaže so premišljene. FOTOgrafije: Afp

Jakuze tradicionalno tetovirajo večji del svojih teles od zapestja do gležnjev, le pri vratu se ustavijo, zato da lahko tetovaže skrijejo z oblačili. Prav zaradi tega je težko prepoznati člana tolpe na ulici. No, med festivalom Sanja Matsuri te omejitve ni, saj ponosno razkrivajo svoje telesne poslikave in se sprehajajo zgolj v spodnjem perilu sumoborcev in sandalih. Zanimivo je, da imajo številni nepotetoviran tudi srednji del trupa, da si lahko v vročih dnevih odprejo gumbe na srajci. Ne nazadnje tetovaže razkrivajo pripadnost, dejanja in druge lastnosti njihovega nosilca. Med najbolj priljubljenimi motivi so podobe samurajev, zmajev in rib.
Festival privabi dva milijona ljudi.
Festival privabi dva milijona ljudi.

Člani jakuze v japonski družbi niso povsod dobrodošli, zaradi tega imajo številna javna kopališča prepoved za tetovirane osebe. S tem želijo preprečiti, da bi jih obiskovali kriminalci.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije