RUSKI PREDSEDNIK

Dva dni ni zapustil cerkve, molil je in jokal: to so najtežji trenutki v življenju Putina, spremenili so ga za vedno

Vladimir Putin je nekoč spregovoril o najtežjih trenutkih, ki so mu strli srce.
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Grigory Sysoyev, Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Grigory Sysoyev, Reuters

Vladimir Putin je s prepričljivo zmago na volitvah ostal na položaju predsednika Rusije, med ljudmi pa ima večjo podporo kot kdaj prej. Njegovo življenje že desetletja intrigira javnost, velja za zelo kontroverznega in skrivnostnega. Je pa nekoč spregovoril o najtežjih trenutkih, ki so mu strli srce.

Dva dni ni zapustil cerkve, molil je in jokal

Njegovi sodelavci poudarjajo, da čeprav o njem kroži podoba brezčutnega človeka, v resnici ni čisto tako. Kot pravijo, je po naravi veliko bolj občutljiv, težke trenutke, predvsem tiste s tragičnim epilogom, pa doživlja zelo močno.

To so spoznali po tragediji na šoli v Beslanu v Severni Osetiji, kjer je bilo po tridnevni krizi s talci, ki so jih zajeli čečenski in ingušijski uporniki, ubitih 330 ljudi, med njimi 186 otrok, ranjenih je bilo 800 ljudi.

Ko je Putin izvedel novico o prelivanju krvi, se je zelo razburil, nato pa planil v jok. Obiskal je poškodovane v lokalni bolnišnici, se srečal z vodstvom republike, obiskal šolo in po vrnitvi v Kremelj nagovoril narod.

Potem je šel v cerkev, kjer je ostal skoraj dva dni in molil.

Sorodnik pobitih talcev pred šolsko telovadnico v Beslanu leta 2004. FOTO: Gleb Garanich, Reuters Pictures
Sorodnik pobitih talcev pred šolsko telovadnico v Beslanu leta 2004. FOTO: Gleb Garanich, Reuters Pictures

V filmu Predsednik, ki je bil predvajan na državni televiziji RTR ob 15. obletnici prve Putinove inavguracije, se je nekdanji kazahstanski predsednik Nursultan Abiševič Nazarbajev spomnil, kako se je njegov ruski kolega odzval na novico o gruzijskem raketnem napadu na Južno Osetijo in Abhazijo oktobra 2008. »Sedela sva v hotelu v Pekingu. Njegov mobilni telefon je zazvonil. Zmrznil je in spremenil obrazno mimiko. Njegov glas se je tresel, mislil sem, da se je komu v njegovi družini zgodilo nekaj hudega,« je dejal.

V istem filmu Putin prav tako prizna, da je bil eden najtežjih trenutkov v njegovi karieri, pa tudi v življenju, napad na Beslan.

image_alt
Kje je Ljudmila, bivša Putinova žena: življenje na visoki nogi z 21 let mlajšim možem?

image_alt
Putin, kot ga še ne poznate: numerološka analiza razkriva, da se takšni ljudje rodijo le redko

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije