Proučevanje vesolja

Lego je z Mednarodno vesoljsko postajo počastil deset let svojega programa Ideas in več kot 20 let ISS.
Fotografija: Legova Mednarodna vesoljska postaja je polna kockastih podrobnosti. FOTO: Lego
Odpri galerijo
Legova Mednarodna vesoljska postaja je polna kockastih podrobnosti. FOTO: Lego

Mednarodna vesoljska postaja (ISS) že več kot dvajset let proučuje življenje v vesolju. Gre za največje vesoljsko plovilo vseh časov, pri razvoju katerega sodeluje 15 držav, zato ni čudno, da ga je v svojo ljubiteljsko kolekcijo Ideas vključil tudi danski Lego. Avtor kockastega modela ISS je Christoph Ruge, ki je prepričal člane legokockaste skupnosti, da so podprli njegovo idejo, s katero je Lego zaznamoval deseto obletnico programa Ideas.

Kockasti ISS s serijsko številko 21321, ki vsebuje 864 kock, je krasno darilo za ljubitelje vesolja in odrasle navdušence nad Legom oziroma malce bolj izkušene sestavljavce. Christoph Ruge je pomislil na vse podrobnosti: od miniaturnega Nasinega shuttla in treh malih tovornih vesoljskih plovil prek robotskih rok in solarnih plošč do dveh astronavtov. Poleg navodil za sestavljanje so priložili knjižico, ki na 148 straneh opisuje zanimiva dejstva o ISS in predstavi tudi avtorja kreacije.

Ko je Mednarodna vesoljska postaja sestavljena, je z merami 49 x 31 x 20 centimetrov precej impresivna. Cena ni prehuda in znaša 74,99 evra v uradni Legovi spletni trgovini, naročiti pa se jo da tudi za nekaj evrov manj. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije