POUK NA DALJAVO

Znano, najmanj koliko časa bi bile šole še lahko zaprte

Minister za zdravje predlaga, da bi trenutni ukrepi na področju šolstva še nekaj časa veljali.
Fotografija: Učilnice bodo še nekaj časa samevale. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Učilnice bodo še nekaj časa samevale. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Zdravstveni minister Tomaž Gantar meni, da bi slovenski epidemiološki sliki koristila dodatna zaostritev ukrepov, o čemer pišemo v članku Gantar o tem, ali se bomo lahko gibali le kilometer od doma. Je pa pojasnil, koliko časa bi bile šole še lahko zaprte. V tem trenutku razmere po njegovem prepričanju še ne omogočajo sproščanja na področju šolstva, zato bi tudi šole v prihodnjih dveh tednih še ostale zaprte, piše STA.

Gantar predlaga, da bi ukrepe po 14 dneh začeli postopno sproščati, saj bi z delno zaostritvijo ukrepov v tem času dosegli takšno izboljšanje, da bi lahko potem tudi po sproščanju ukrepov epidemiologi ponovno sledili stikom okuženih, kar je ključno za obvladovanje širjenja okužb v prihodnje.
Preberite tudi: Gantar o tem, ali se bomo lahko gibali le kilometer od doma
Po mnenju šolske ministrice Simone Kustec je nujno, da šole po počitnicah ostajajo zaprte, saj kot pravi, »če ne bomo zdravi, se tudi ne bomo mogli učiti, ali poučevati – zato najprej zdravje, še posebej danes, ko za koronavirusno okužbo nimamo cepiva oz. zdravila in je lahko smrtno nevarna«.

Kustečeva se je pri tem vprašala, »ali res želimo proces vzgoje in izobraževanja naših otrok primerjati (enačiti) z drugimi, prav tako za vse nas pomembnimi, a po lastnostih povsem drugačnimi dejavnostmi, kot so prodaja izdelkov ali pa nega nohtov«.

In odzivi staršev? Nekateri bodo verjetno stisnili zobe in o svojih izkušnjah še niso napisali nobene, drugi pa so že včeraj opozorili na nekatere pomanjkljivosti. Več v prispevku Odzivi staršev: Nekateri učitelji si ne zaslužijo službe.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije