ODSTOP

Znana usoda ministrice za notranje zadeve, to je sporočil Golob

Predsednik vlade bo sprejel odstop Tatjane Bobnar, ki bo navedbe o političnih pritiskih naznanila državnemu tožilstvu.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Črt Piksi [2022]
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Črt Piksi [2022]

Premier Robert Golob bo zaradi izgube zaupanja sprejel napovedani odstop ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Dodali so, da pojasnila v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, ki jih je Golob prejel danes, ne potrjujejo izjav Bobnarjeve glede politizacije policije.

Iz poročila Lindava »ne izhaja, da bi v mandatu te vlade kdorkoli od političnih funkcionarjev izvajal politični pritisk na policijo, želel pridobiti informacije o delu policije ali vplivati na konkretne postopke«, so zapisali v sporočilu za javnost.

Tatjana Bobnar. Foto: Jure Eržen/delo
Tatjana Bobnar. Foto: Jure Eržen/delo

Dodali so, da »v interesu celovite obveščenosti« pričakujejo, da bo policija omogočila, da bo poročilo čim prej dostopno javnosti.

Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je v pismu predsedniku vlade Robertu Golobu namreč zapisala, da bo po vrnitvi iz Bruslja, kjer se mudi na zasedanju ministrov za notranje zadeve, podala odstopno izjavo, so potrdili na ministrstvu za notranje zadeve. Glede na program zasedanja naj bi se v Slovenijo vrnila v petek zvečer.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas