ZIMA

Zima še ni rekla zadnje: meja sneženja se spušča

Slovenijo prehaja hladna fronta z nevihtami in padavinami.
Fotografija: FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Slovenijo prehaja hladna fronta z nevihtami in padavinami. Med dežjem so tudi snežinke, iz nekaterih krajev pa poročajo celo o toči in sodri. Kot je dejal dežurni meteorolog pri Agenciji RS za okolje (Arso) Blaž Šter, se ozračje hladi, meja sneženja pa se spušča. Zvečer in ponoči se bo postopno razjasnilo, v sredo pa znova sledi pooblačitev.
FOTO: Roman Šipić
FOTO: Roman Šipić

Čeprav je meja sneženja večinoma na okoli 500 metrih nadmorske višine, lahko sneg po napovedih meteorologa v osrednji in južni Sloveniji pobeli še nižje ležeče kraje. V višji legi lahko sicer zapade od 5 do 10 centimetrov snega, v gorah tudi do 20 centimetrov.

Največ padavin je bilo do popoldneva na jugu Slovenije oziroma v osrednjem pasu od Notranjske proti Dolenjski in vzhodu z izjemo Obale in Goriške. Se bo pa zvečer oblačnost umikala, ozračje se bo, vsaj kar se tiče neviht, umirilo. Postopno se bo razjasnilo, temperature pa bodo padle. Jutranje temperature bodo v torek krepko pod lediščem, od–6 do 0 stopinj Celzija. Na planotah Notranjske pa bo še hladnejše, tudi okrog –10 stopinj Celzija.


Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.





Iz Loške doline, Unca, Vipavske doline in drugod so danes poročali o toči in sodri. Toča je bila drobna, ne takšna, kot jo poznamo iz poletnih neviht. Takšno vreme z nevihtami in sodro je sicer značilnejše za pozno pomlad in ne za marec. 
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Kot je razvidno s spletne strani Arsa, je bila nekaj po 16. uri verjetnost pojavljanja toče za vse pokrajine zelo majhna. Po Šterovih besedah lahko toča in sodra še vedno padeta na jugu države, bodo pa padavine po vsej verjetnosti prešle v sneg.

 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije