NORČEVANJE

Poglejte, kaj pravi učiteljica, kako bo drug teden potekal pouk

»Dragi starši in učenci! Naslednji teden bomo imeli pouk v Rutarju.«
Fotografija: Šole zaprte, trgovine odprte. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Šole zaprte, trgovine odprte. FOTO: Blaž Samec, Delo

»Dragi starši in učenci! Naslednji teden bomo imeli pouk v Rutarju. Dobimo se ob 8.30. Imeli bomo pouk SLJ na oddelku s kavči in MAT na oddelku s tepihi,« je zapisala osnovnošolska učiteljica, ki ne more verjeti, kaj se vse dogaja v naši državi, saj so mnoge večje trgovine odprte, šole pa zaprte.

Zapis učiteljice. FOTO: Facebook
Zapis učiteljice. FOTO: Facebook
Svetovalna skupina za covid 19 je vladi predlagala popolno zaprtje države med 1. in 11. aprilom. A že bežen pogled na odloke je pokazal, da nikakor ne gre za popolno zaprtje. Če se je nekdo 1. aprila sprehodil po največjem nakupovalnem središču v Ljubljani, je lahko opazil, da so normalno odprte vse trgovine s pohištvom, gradbenim materialom, materialom za dom itd., zaposleni pa delajo v popolni zasedbi. Tako bo tudi do 11. aprila.

Učiteljica je k zapisu prilepila oglasno sporočilo enega izmed ponudnikov opreme za dom: »Sledi malica v spodnji menzi, prinesite kupone. Nato bomo imeli ŠPO (štafetni tek z nakupovalnimi vozički) in GUM na oddelku za lonci (ritmična spremljava glasbe iz zvočnikov). Lepo vas pozdravlja učiteljica.« Dodala je še pomenljiv ključnik (#).

Po vladni odločitvi so morala vrata zapreti le nekatere trgovine, druge pa normalno obratujejo. 
 

Imate zgodbo? Pišite nam, dodajte fotografijo.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije