KACIN JASEN: ŠOLE ŠE NAPREJ NA DALJAVO

Presenečena vlada pojasnjuje, zakaj odloki niso bili objavljeni (VIDEO)

Odločitev ustavnega sodišča bodo spoštovali.
Fotografija: Jelko Kacin. FOTO: Anže Malovrh, STA
Odpri galerijo
Jelko Kacin. FOTO: Anže Malovrh, STA

Uradni vladni govornik za covid 19 Jelko Kacin je sporočil zadnje podatke o epidemiološkem stanju v državi nato pa prebral pojasnilo vladne pravne službe glede tega, da ukrepov za zajezitev epidemije vlada ni objavila v uradnem listu (UL), kot je ugotovilo Ustavno sodišče (US), ki je razveljavilo sklepe vlade o šolanju na daljavo.

Vlada poudarja, da so bili vsi ukrepi sprejeti na podlagi strokovnih podlag, ker so nujni za reševanje življenja ljudi in ohranjanja zdravja in so bili sprejeti na transparenten način. Bili so tudi ustrezno predstavljeni javnosti in poslani v državni zbor, zato jih odločitev US preseneča, saj se v svojih prejšnjih odločitvah, ki so se nanašale na ukrepe za obvladovanje epidemije covida 19, US ni postavilo na takšno stališče. Odloki sami niso omejili svoje veljavnosti in bi torej morali veljati, dokler niso razveljavljeni, zato je bilo po mnenju vlade sprejemanje sklepov o podaljšanju ukrepov ustrezno. Bo pa vlada spoštovala odločitev US in bo ukrepe objavila v UL, je zagotovil Kacin.


Kacin pravi, da še ugotavljajo, zakaj ni bilo objavljeno, a da nobena odločitev vlade ni pod vprašajem. Bil je jasen: šolanje se za vse v ponedeljek nadaljuje na daljavo.
 
Preberite tudi:

Pravnik Teršek: Kazni, napisane po 5. 11., so nične



Mnenja pravnika Andraža Terška, da bi lahko odločitev US sprožila odškodninske tožbe, Kacin ni hotel komentirati. »Odločitev US je treba vzeti na znanje in spoštovati ter sanirati v najhitrejšem možnem času.«
 
Preberite tudi:

Se sprašujete zakaj toliko okužb? Policija razkriva najpogostejše kršitve ukrepov (VIDEO)



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije