ŠTEVILO ZAPOSLENIH

Veste, na katerem ministrstvu je zaposlenih več kot štiri tisoč ljudi?

Preveč, premalo ali ravno prav?
Fotografija: Uganete, na katerem ministrstvu je zaposlenih največ? FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Uganete, na katerem ministrstvu je zaposlenih največ? FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Ob aferi, ki je izbruhnila na ministrstvu za kulturo, se je v javnosti pojavilo tudi vprašanje o tem, zakaj je na omenjenem ministrstvu zaposlenih »kar 196 ljudi«. Preverili smo, koliko ljudi zaposlujejo slovenska ministrstva, in izkazalo se je, da jih, v primerjavi z ostalimi ministrstvi, kulturniki zaposlujejo še najmanj.

Ministrstvo za kulturo. FOTO: Jože Suhadolnik
Ministrstvo za kulturo. FOTO: Jože Suhadolnik
Največ zaposlenih je trenutno na ministrstvu za finance (vir podatkov je dokument o skupnem kadrovskem načrtu v letu 2018 v organih državne uprave), in sicer jih je bilo 1. decembra lani 4227. Velja omeniti, da v to število spadajo tudi vsi zaposleni v Finančni upravi RS (Furs). Samo teh je namreč več kot 3000. Na drugem mestu je ministrstvo za okolje in prostor, ki šteje 1415 zaposlenih. Sledita ministrstvo za obrambo (1132) in kmetijsko ministrstvo (908). 

Ministrstvo za zunanje zadeve zaposluje 665 ljudi, za javno upravo 507, ostala ministrstva pa manj kot 500. Podatke za ostala ministrstva si lahko ogledate v spodnjem dokumentu.

Število zaposlenih na ministrstvih ... 


V primerjavi s podatki iz lanskega leta je iz dokumenta mogoče razbrati, da se je ob nastopu Šarčeve vlade število zaposlenih na nekaterih ministrstvih povečalo, med drugim na pravosodnem, infrastrukturnem, okoljskem in obrambnem ministrstvu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije