DOBRODELNOST

Tudi vojaški poskoki za dober namen

Neverjeten odziv ljudi, ki bi radi pomagali 10-mesečni Alini, ena od akcij potekala minuli konec tedna v Brežicah
Fotografija: Vojaški poskoki FOTOgrafije: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Vojaški poskoki FOTOgrafije: Tanja Jakše Gazvoda

BREŽICE – Čeprav v hitrem ritmu življenja pogosto pozabljamo na sočloveka, znamo takrat, ko nekdo potrebuje pomoč, strniti vrste. Dokaz za to je tudi 10-mesečna deklica Alina Krajnčič iz Globokega, ki se je rodila s poškodbo možganov in potrebuje denar za nadaljnje zdravljenje. Njena zgodba, ki so jo starši najprej objavili na facebooku in jo je delilo kar 2400 ljudi, je ganila številne ljudi dobrega srca in samoiniciativno je steklo že več kot 10 akcij, prav ta neverjetna humanost in želja pomagati mlademu dekletcu pa dajeta novih moči in energije tudi njenim staršem Mateju in Aniti. Minuli konec tedna so vrste strnili tudi posavski športniki, ki so v organizaciji brežiškega športnega društva TIM 5 in PowerHouse v Brežicah zmogli kar 24-urni Burpee izziv, kar pomeni, da je v 24 urah vsaj ena oseba neprekinjeno izvajala vajo burpees, vojaške poskoke, torej. Hkrati so potekali izzivi za močne fante in dekleta, kot sta vleka avtomobila in obračanje gume. S prostovoljnimi prispevki so zbrali dobrega tisočaka za Alinino zdravljenje.

Alina je prava borka

Ljubka deklica, o kateri smo pisali tudi v Slovenskih novicah, je zaradi zapletov pri porodu utrpela poškodbo možganov. Alina je doslej že dokazala, da je prava borka. Čeprav so bile napovedi zanjo slabe, se ne prehranjuje več po sondi, ugodno na razvoj vplivajo tudi nevrofizioterapije in druge terapije ter neizmerna starševska ljubezen, največ upanja pa starši polagajo v aplikacijo matičnih celic, vse pogostejšo metodo pri zdravljenju cerebralne paralize, avtizma, poškodbe možganov … »Učinek posega je odvisen od stanja pacienta, vendar se pričakuje izboljšanje motoričnih, kognitivnih in pozneje fonoloških govornih sposobnosti,« je pojasnil Alinin očka.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije