Predstavitvena informacija

Trije miti o spletnem nakupovanju

Ste tudi vi eni izmed mnogih, ki bodo letošnja praznična darila kupili preko spleta?
Fotografija: Alja Perne - nakupovanje FOTO: NLB
Odpri galerijo
Alja Perne - nakupovanje FOTO: NLB

To bo storila tudi priljubljena modna oblikovalka, mamica in poslovna ženska, Alja Perne, ki nam je zaupala, da preko spleta opravi večji delež nakupov zase in za družino. Da bo nakupovanje na spletu varno, bomo v članku razbili tri najpogostejše mite, ki o njem krožijo med vami. Predstavili vam bomo nekaj uporabnih nasvetov za to, da boste nakupe opravili hitro, varno in enostavno. Ste pripravljeni, da za čarobna darila poskrbite le z nekaj kliki?


Mit #1: Nakupovanju po spletu ne zaupamo.

Številni ponudniki zagotavljajo popolnoma varno izkušnjo. Pomembno je, da pred nakupom temeljito preverite spletnega trgovca in se pozanimate o tem, za kakšno podjetje gre, kje je, kakšni so splošni pogoji poslovanja in njihovi kontaktni podatki, ob tem pa ne zanemarite niti izkušenj drugih potrošnikov. Namig: bodite pozorni na naslovno vrstico spletne trgovine. Če se pri povezavi izpiše https, je to dober znak, saj »s« zagotavlja, da je varna.
 

Mit #2: Na spletu kupujejo samo mladi.

Spletno nakupovanje že dolgo ni domena le mladih, saj vse generacije privlači priročnost nakupovanja in pogosto ugodnejše cene kot v fizičnih trgovinah. To je posebej pomembno v trenutnih razmerah, ko je obisk trgovine za marsikoga tveganje, hkrati pa so vrste za vstop v trgovino pogosto zelo dolge. Torej, pogumno na splet, a po pameti. Za svojo varnost lahko največ storite prav sami.
 

Mit #3: Nakupovanje po spletu je zamudno.

To ne drži, saj lahko nakupujete resnično kadarkoli, hkrati pa je z uporabo mobilne denarnice NLB Pay nakupovanje še hitrejše, varnejše in enostavnejše, saj so pri banki NLB poskrbeli za plačevanje po najsodobnejših standardih že danes. Vanjo si lahko shranite NLB plačilne kartice NLB Maestro, NLB Mastercard in Visa, pri plačilu pa enostavno sledite korakom spletnega trgovca, vpišete podatke izbrane kartice in za zaključek nakup še potrdite v mobilni denarnici. Nakup hitro in preprosto potrdite z biometrijo v NLB Pay, če vaša naprava omogoča prepoznavo prstnega odtisa ali prepoznavo obraza, oziroma s štirimestnim geslom, če nimate telefona z biometrijo. Na koncu le še počakate na dostavo do doma. Preizkusite sami, kako enostavno in hitro je nakupovanje na spletu v mobilni denarnici NLB Pay.

 


Vsi tisti, ki že nakupujte po spletu, zagotovo poznate postopek vnašanja plačilnih kartic v spletno trgovino ponudnika in potrjevanje nakupa s kodo SMS. Od novega leta bo potrjevanje nakupa zahtevalo večstopenjsko avtentikacijo, in sicer boste morali nakup potrditi s prepoznavo identitete posameznika. To lahko vsi uporabniki banke NLB že storite z mobilno denarnico NLB Pay.

NLB Pay FOTO: Iztok Lazar
NLB Pay FOTO: Iztok Lazar

Če vam uporaba mobilne denarnice zveni zapletena, lahko zadovoljni uporabniki, kot je priljubljena modna oblikovalka, mamica in poslovna ženska Alja Perne, potrdijo, da je popolnoma preprosta in predvsem varna, saj zagotavlja najvišje varnostne standarde in omogoča plačevanje z biometričnim potrjevanjem nakupov na spletu, v trgovinah ali pri nakazilih prijateljem. Z NLB Pay lahko Alja tako brezskrbno plačuje po najsodobnejših standardih, upravlja nastavitve plačilnih kartic ali izvede takojšnje plačilo Flik, vse iz udobja domačega naslanjača, tokrat pa si je s pomočjo mobilne denarnice privoščila nov kavni aparat.

 


 

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije