GLEDE KOALICIJE

Tonin: »Mi se ne bomo vsiljevali nikomur«

O ponujenem odstopu bo svet stranke odločal prihodnji torek.
Fotografija: Matej Tonin s člani stranke v volilnem središču na Gospodarskem razstavišču, 3.junija 2018. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Matej Tonin s člani stranke v volilnem središču na Gospodarskem razstavišču, 3.junija 2018. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Predsednik NSi Matej Tonin je pred sejo izvršilnega odbora, na kateri bodo spregovorili tudi o njegovem ponujenem odstopu, pojasnil, da je ožje vodstvo z izidom volitev zadovoljno. O koalicijskem povezovanju z relativnim zmagovalcem volitev, prvakom SDS Janezom Janšo, še nista govorila. »Mi se ne bomo vsiljevali nikomur,« je zatrdil.

V ožjem vodstvu stranke, ki se je sestalo pred sejo izvršilnega odbora, so po Toninovih navedbah nekateri kritični do tega, da je ponudil odstop, češ da so izboljšali rezultat za dve poslanski mesti. Toda sam si je za cilj postavil 10 odstotkov, ker pa so jih osvojili 7,13 oziroma sedem mest, se je obljube držal.

O ponujenem odstopu bo svet stranke odločal prihodnji teden v torek, gotovo pa bodo o njem spregovorili tudi na današnji seji izvršilnega odbora, ki analizira rezultate. Kot je pojasnil Tonin, so v zadnji teden vstopili z okrog 8-odstotno podporo, ki pa je v zadnjem tednu nekoliko padla.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije