POSTOPEK USTAVLJEN

Epilog upora mlade Celjanke, ki na avtobusu ni nosila maske

Kršitev pravil o uporabi mask v nobenem predpisu ni določena kot prekršek.
Fotografija: Zgodba o najstnici je vznemirila javnost. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Zgodba o najstnici je vznemirila javnost. FOTO: Twitter

Se spomnite primera mladoletne Celjanke, ki je v Ljubljani na avtobus vstopila brez maske, nato pa jo je na Vranskem po prepiru z voznikom vklenila policija? Kot poroča Pop TV, je okrajno sodišče v Celju ustavilo postopek.
image_alt
Kaj čaka Celjanko, ki so jo brez maske odnesli z avtobusa?

V obrazložitvi sklepa je sodišče zapisalo, da kršitev pravil o uporabi mask v nobenem predpisu ni določena kot prekršek. Stroški postopka bremenijo proračun.

Dijakinji so po obdolžilnem predlogu ministrstva za zdravje in zdravstvenega inšpektorata očitali, da je vstopila na avtobus in ni nosila zaščitne maske, s čimer da je kršila zakon o nalezljivih boleznih po 14. točki prvega odstavka 57. člena.
image_alt
Najstnica v bolečinah spregovorila o tem, kaj se je dogajalo na avtobusu

Obtožena se je na sodišču zagovarjala z molkom in vložila pisni zagovor, v katerem je med drugim izpodbijala ukrep obveznega nošenja zaščitnih mask in zapisala, da je odlok protiustaven. Predlagala je, naj sodišče odloči, da ni storila očitanega prekrška, in postopek ustavi oziroma da postopek prekine in sproži pobudo za oceno ustavnosti.
image_alt
Kako zahtevati vračilo denarja za že plačano globo zaradi nenošenja obrazne maske

Pred dnevi je podobno presodilo Višje sodišče v Kopru, ki je ustavilo postopek zoper moškega, ki ni nosil zaščitne maske na javnem kraju. Prav tako je je sodišče ustavilo postopka zoper mladoletna mariborska dijaka, ki sta sodelovala na mirnem shodu, na katerem so dijaki zahtevali vrnitev v šolske klopi, za tretjo dijakinjo pa je obravnava razpisana za prihodnji teden.

image_alt
Ne odpirajte šampanjcev: »Če bo vlada sprejela to, maske pridejo nazaj«

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas