DRAMA SE NADALJUJE

Štefančič startal svoj Studio City, na RTV pa ne morejo najti njegovega naslednika

Celotna uredniška ekipa Studia City je sporočila, da pri predstavljenem konceptu prenove oddaje ne bo sodelovala.
Fotografija: Marcel Štefančič. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Marcel Štefančič. FOTO: posnetek zaslona

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Andrej Grah Whatmough je zagotovil, da bo vodstvo zavoda do 23. maja opravilo posvete o prihodnosti televizijske oddaje Studio City. Potem ko voditelju Marcelu Štefančiču niso podaljšali pogodbe, namreč ne morejo najti njegovega naslednika.

Preberite še

image_alt
Poglejte, kaj je Golob obljubil pri Štefančiču - to bo vlada naredila najprej

Programski svet Radiotelevizije Slovenija je v ponedeljek sicer dal soglasje k predlaganim spremembam statuta zavoda, ki jih je podal generalni direktor zavoda in v skladu z njimi naj bi se televizijski informativni program preoblikoval v dve enoti.

Uredniška ekipa Studia City pri prenovi ne bo sodelovala

Po njegovih besedah je celotna uredniška ekipa Studia City danes odgovorni urednici televizijskega informativnega programa Jadranki Rebernik sporočila, da pri predstavljenem konceptu prenove oddaje ne bo sodelovala in da bo svoje delo nadaljevala v dnevnoinformativnem programu.

Kot je pojasnil, je vodstvo informativnega programa ponudilo vodenje oddaje nekaterim novinarjem informativnega programa, od katerih so nekateri takoj zavrnili ponudbo, dva, med njima Vida Petrovčič, pa sta odklonila sodelovanje zaradi groženj in osebnih napadov nanju ter njuni družini.

Preberite tudi

image_alt
Drama z Marcelom Štefančičem se nadaljuje: to zahteva Sindikat novinarjev Slovenije

Štefančiču niso podaljšali pogodbe med drugim zaradi njegovih izjav marca na javni tribuni za javno RTV, ki naj bi bile žaljive do zaposlenih na RTVS, v delu pa naj bi se jih dalo razumeti tudi kot grožnjo posameznikom med njimi.

Preberite še

image_alt
Odslej dva vzporedna informativna programa na RTVS

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije