POVOLILNI ZAPLET

Spopad med županoma, posredovala je policija

Stari župan in nova županja Osilnice ne najdeta skupnega jezika.
Fotografija: Antun Volf. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Antun Volf. FOTO: Leon Vidic, Delo

OSILNICA – Dan po nedeljskih lokalnih volitvah so po poročanju Dela v Osilnico poklicali policijo, ker je dosedanji župan Antun Volf, ki je na volitvah izgubil župansko bitko, iz občine odnašal dokumente. Tega niti ni zanikal. »Nisem odnašal dokumentov, ki bi bili za občino pomembni,« je dejal.

Nova osilniška županja Alenka Kovač. FOTO: Bojan Štefanič
Nova osilniška županja Alenka Kovač. FOTO: Bojan Štefanič

Ker je župan Volf odnašal dokumente, je nova županja Alenka Kovač poklicala policijo. Na policiji so za povedali, da sedanji župan Osilnice ni naredil kaznivega dejanja ali prekrška, saj ima polni mandat, ki bo trajal še mesec dni. Kovačeva naj bi se ob tem spraševala, kaj vse se lahko v tem času zgodi z občinskimi dokumenti in računalniki.

Tako Volf kot Kovačeva pa nista našla skupnega jezika niti v predvolilni kampanji. Kovačeva je potožila, da je bil predvolilni boj nizkoten in da se je župan spravil na njeno celotno družino, ta pa je njej očital, da so se njeni sorodniki prijavili v občini Osilnica za potrebe glasovanja.

Volf je bil sicer na čelu občine Osilnica tri mandate. Tokrat ga je ob več kot 81-odstotni volilni udeležbi z 52,67 odstotka glasov podpore premagala Kovačeva. Zanjo je glasovalo 148 volivcev, za Volfa 133.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije