NENADNA IZKLJUČITEV

Šok: Brgleza so »vrgli« iz stranke SMC

Vzrok naj bi bilo njegovo nasprotovanje povezovanju s SDS.
Fotografija: Milan Brglez. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Milan Brglez. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Poslanec SMC in zdaj že nekdanji predsednik državnega zbora Milan Brglez je na facebooku sporočil šokantno vest. Izvršni odbor SMC ga je izključil iz stranke. 

»Drage prijateljice in prijatelji, zaradi moje pokončne drže, zaradi tega, ker sem bil kdaj kritičen do lastne stranke, ter zaradi tega, ker sem nasprotoval temu, da gre SMC v koalicijo s SDS, me je danes IO SMC, na predlog generalnega sekretarja SMC gospoda Jožeta Artanaka, 'vrgel' iz SMC. Kaj bodo v sklep napisali, ni pomembno, jaz vztrajam, da bom sebi in delu za sodržavljane in sodržavljanke zvest še naprej. Vsem v SMC, ki so delali za vse ljudi (ne samo za izbrance), se zahvaljujem za zaupanje in sodelovanje. Lep večer. Milan« se je glasilo sporočilo, ki ga je objavil nekaj po 21. uri.

 

Na družabnih omrežjih so se oglasili tudi iz SMC, ki so zapisali, da je izvršni odbor SMC na današnji seji soglasno sprejel sklep o izključitvi Milana Brgleza iz stranke. »Razpravo o tej točki je sprožilo več članov izvršnega odbora, ki so kot vzrok za izključitev navedli nespoštovanje odločitev organov stranke,« so pojasnili v stranki, ki jo vodi Miro Cerar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije