NOV ZAČETEK

Smučišče Kope se prodaja na dražbi

Priložen je tudi opis smučišča za potencialne investitorje.
Fotografija: FOTO: Hribi.net
Odpri galerijo
FOTO: Hribi.net

SLOVENJ GRADEC – Dve leti in pol od začetka stečaja podjetja Gorsko turistični center (GTC) Kope je za 29. marec razpisana prva dražba za prodajo celotnega smučišča Kope. Predvidena je dražba na način zviševanja izklicne cene, ki je določena pri 3,4 milijona evrov. Smučišče, kjer so to zimo zelo zadovoljni z obiskom, ima vse od začetka stečaja v najemu družba Vabo.

Naprodaj je celotno smučišče Kope, ki zajema vse žičniške naprave, stroje, opremo, naprave na smučišču, opremo v pisarnah in apartmajih ter drobni inventar, sistem za zasneževanje smučišča, montažne barake in restavracijo, je v obvestilu, ki je objavljeno na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve, zapisala stečajna upraviteljica podjetja GTC Kope Simona Goriup.

Obvestilu je priložen tudi opis smučišča kot vabilo potencialnim investitorjem. V njem med drugim navaja, da se po nekaj kriznih letih zanimanje za smučanje na Kopah spet povečuje in da je bila rast v sezoni 2016/17 več kot 50-odstotna. Prodali so 65.000 vozovnic.


V stečaju od 2015


Na smučišču je na 60 hektarjih urejenih 15 kilometrov smučarskih prog, postavljenih šest vlečnic in dve novejši štirisedežnici. Najdaljša proga je dolga 1400 metrov in ima 500 metrov višinske razlike. V bližini je 15 kilometrov tekaških prog, lokacija pa omogoča tudi poletni turizem, predvsem pohodništvo in kolesarjenje.

Družba GTC Kope je v stečaju od septembra 2015. Naprave ima vse od jeseni istega leta v najemu podjetje Vabo, ki ima ob smučišču in v Slovenj Gradcu tudi nastanitvene zmogljivosti. Podjetje ima s smučiščem, kot je znano, dolgoročne načrte. Ali se bo družba Vabo udeležila prve dražbe, še ni znano.

Z letošnjo smučarsko sezono so v družbi zadovoljni. Kot so v začetku februarja pojasnili za STA, beležijo izjemen obisk. Do takrat so našteli več kot 60 obratovalni dni in okoli 39.500 smučarjev. Nastanitvene zmogljivosti med aktualnimi počitnicami imajo povsem zasedene.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije