ODPRODAJA

Slovenske železnice prodajajo lokomotive

Kot izhaja iz vabila k nakupu lokomotiv, ki so ga Slovenske železnice objavile v uradnem listu, se cene gibljejo od 91.600 do 180.800 evrov brez DDV, ponudniki pa ne bodo smeli ponuditi nižje cene.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: JZGRD Nova Gorica
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: JZGRD Nova Gorica

LJUBLJANA – Slovenske železnice prodajajo 11 lokomotiv v skupni vrednosti 1,96 milijona evrov. Rok za oddajo ponudb je 10. december do 11. ure, uro pozneje pa bodo na sedežu družbe v Ljubljani te tudi javno odprli. Pred oddajo ponudb si bodo lahko zainteresirani lokomotive tudi ogledali.

Lokomotive stojijo na različnih postajališčih, zainteresirani kupci pa si jih bodo pred oddajo ponudb lahko ogledali. V Mariboru skupni ogled lokomotiv organizirajo 29. novembra ob 9. uri, v Zidanem Mostu dan pozneje prav tako ob 9. uri, v Novem mestu pa bodo lokomotive na ogled 3. decembra ob 9. uri.

Kot izhaja iz vabila k nakupu lokomotiv, ki so ga Slovenske železnice objavile v uradnem listu, se cene gibljejo od 91.600 do 180.800 evrov brez DDV, ponudniki pa ne bodo smeli ponuditi nižje cene. Do roka za oddajo pobud bodo morali zainteresirani kupci plačati varščino. Ta se bo uspelemu ponudniku vračunala v kupnino, neuspelim pa jo bodo vrnili v 15 dneh po javnem odpiranju ponudb, so zapisali.

Strokovna komisija Slovenskih železnic bo 10. decembra izvedla javno odpiranje ponudb, predlagala pa bo izbor tistega, ki bo ponudil najvišjo ceno. Ob tem so si pridržali pravico do enega kroga pogajanj, da bi dosegli čim boljše pogoje prodaje.

Tisti, ki bodo oddali ponudbe za nakup lokomotiv, v zadnjih šestih mesecih pred objavo razpisa ne smejo imeti blokiranega nobenega transakcijskega računa in ne smejo biti davčni dolžnik, so še zapisali. Prav tako mora imeti ponudnik do roka za oddajo ponudbe poravnane vse zapadle neplačane obveznosti do katere koli družbe v skupini Slovenske železnice.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas