STO LET

Šivilja Erika dočakala stotico

Pučkova je praznovala v ormoškem domu starostnikov.
Fotografija: Slavljenka je najraje med svojimi najbližjimi in sostanovalci.
FOTOGRAFIJI: D. Č.
Odpri galerijo
Slavljenka je najraje med svojimi najbližjimi in sostanovalci. FOTOGRAFIJI: D. Č.

V teh prijetnih poznopoletnih dnevih, ko se po okoliških prleških vinogradih začenja trgatev, je še posebno veselo in razigrano v Centru starejših občanov Ormož, kjer so pripravili lepo slavje. Njihova stanovalka Erika Ivana Pučko, rojena Čurin, je namreč praznovala častitljivi življenjski jubilej, 100. rojstni dan. Rodila se je 4. septembra 1921 v Ormožu kot druga od štirih otrok mami Antoniji, ki je bila Čehinja, in očetu Juriju, nekoč uglednemu ormoškemu čevljarju.


Otroštvo je preživljala v Ormožu, skupaj s starejšo sestro Irmo in mlajšima bratoma Mirkom in Milanom. Poleg slavljenke živi še samo Milan. Po osnovni šoli se je izučila za šiviljo, njena prva zaposlitev je bila v graščini v Ormožu, pozneje, ko si je ustvarila družino, je šivala doma. Poročila se je z Jožetom Pučkom in skupaj sta se preselila v Slovenj Gradec ter si tam ustvarila družino. V zakonu sta se jima rodila sin Danijel in hči Marjeta.
Ljubezen do rodnega kraja je Eriko in Jožeta vlekla v Ormož, zato sta se po moževi upokojitvi preselila nazaj in si tam zgradila hišo.
V Centru starejših občanov Ormož so ji spekli čudovito torto.
V Centru starejših občanov Ormož so ji spekli čudovito torto.

Erika, ki je že leta 1985 ostala brez moža, ima dve vnukinji in enega vnuka ter po dva pravnuka in pravnukinji. Jesen življenja preživlja v Centru starejših občanov Ormož, kjer so ji tudi pripravili praznovanje njenega visokega življenjskega jubileja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije