NOVA SLUŽBA

Se spomnite lepe poslanke? To bo počela zdaj

Mariborski mestni svet je danes za direktorico javnega socialnovarstvenega zavoda Center za pomoč na domu Maribor potrdil nekdanjo poslanko državnega zbora Barbaro Žgajner. 
Fotografija: Postala je direktorica. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Postala je direktorica. FOTO: Facebook

Mandat direktorice centra za pomoč na domu traja pet let. Na to mesto jo imenuje ustanoviteljica zavoda, torej občina, po predhodnem mnenju sveta zavoda. A tokrat je občina odločila drugače kot svet zavoda, saj je ta za najprimernejši med skupno sedmimi kandidatkami predlagal dosedanjo direktorico centra Jonato Potočnik in vodjo Varne hiše Maribor Anko Fingušt.

Občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je ocenila, da je dosedanja direktorica na razgovoru večino časa govorila o tem, kaj je bilo narejenega do zdaj, zelo malo pa o tem, kaj bi bilo treba narediti v prihodnje za boljše delovanje zavoda. Druga kandidatka, ki jo je izbral svet zavoda, ima po mnenju komisije sicer bogate izkušnje na področju socialnega varstva, vendar je »njen program razvoja zavoda v primerjavi s programi nekaterih drugih kandidatk preskromen.«

Komisija se je soglasno odločila za kandidatko Barbaro Žgajner, ker da je s svojim strokovnim znanjem, izkušnjami in idejami izstopala. »Tudi njene osebnostne lastnosti (samozavest, odločnost, sproščenost, komunikativnost, afiniteta do področja dela zavoda) ... so člane komisije prepričale, da bi bila sposobna program razvoja, ki ga je priložila k vlogi, in cilje, ki jih je v program zapisala ter jih na razgovoru predstavila, tudi uresničiti,« je v poročilu za mestni svet zapisala predsednica komisije Nataša Rodošek.

Mestni svetniki so s 17 glasovi za in z 11 proti sledili predlogu te komisije. Torej so bili preglasovani pomisleki nekaterih, kot je mestni svetnik Levice Vlado Šega, ki je opozoril, da Žgajnerjeva v zadnjih desetih letih ni bila zaposlena v podobnem zavodu. »Imeti neko izobrazbo ne pomeni, da imaš dejansko izkušnje na tako občutljivem področju,« je dodala predstavnica SD Alenka Iskra. »Zakaj imamo svete zavoda, če se njihovega mnenja ne upošteva?« pa se je vprašala Melita Petelin v imenu svoje svetniške liste.

Žgajnerjeva je po izobrazbi magistra sociologije in univerzitetna diplomirana socialna delavka, javnosti pa je znana predvsem kot nekdanja poslanka SNS in Pozitivne Slovenije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije