PARKIRANJE

Še nekaj, kar bo po novem treba plačati

Za zdaj le ob koncih tedna.
Fotografija: Mogočih bo več načinov plačevanja parkirnine. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Mogočih bo več načinov plačevanja parkirnine. FOTO: Mavric Pivk, Delo

KOPER – Parkirišče v Podgorju, kjer svoje avtomobile večinoma parkirajo pohodniki na Slavnik in okoliško hribovje, je od danes plačljivo.

Mestna občina Koper se je za tak ukrep odločila, saj želijo vzpostaviti red na parkirišču. Kot pravijo, sta pobudo, da bi bilo parkirišče plačljivo, podali tamkajšnji krajevna in agrarna skupnost, sami pa so ji prisluhnili: »Dozdajšnje izkušnje namreč kažejo, da se določen red vzpostavi tako, da so parkirna mesta plačljiva.« Dodali so, da si prizadevajo uporabnikom zagotavljati urejena parkirna mesta v okolici javnih storitev.

Parkirišče bo obratovalo vse dni v letu. Od ponedeljka do četrtka bo parkiranje brezplačno, v petek, soboto in nedeljo pa bo treba plačati simboličen evro.

Drugačen režim parkiranja

Parkirnino bo mogoče plačati na parkirnem avtomatu ob vhodu na parkirišče, prek aplikacije ParkMeWise ter sistema SMS-parking. Nadzor nad plačilom parkirnine bodo izvajali komunalni nadzorniki Marjetice Koper.

Za uporabnike parkirišča bo veljal tudi drugačen parkirni režim. Na intervencijski poti in makadamskem delu parkirišča parkiranje ob količkih več ne bo dovoljeno, prav tako bo parkiranje mogoče samo za osebna vozila, in sicer na označenem travnatem delu parkirišča.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije