BLAGOSLOV

S prižnice na motor (FOTO)

Na tradicionalni blagoslov k Novi Štifti prišlo 350 motoristov. Tamkajšnji pater Niko Žvokelj je njihov goreč privrženec.
Fotografija: Prišli so tudi iz pobratene italijanske Aercevie. FOTOGRAFIJI: Milan Glavonjić
Odpri galerijo
Prišli so tudi iz pobratene italijanske Aercevie. FOTOGRAFIJI: Milan Glavonjić

Po dveh letih mirovanja, ko je razmere krojil novi koronavirus, so pri Novi Štifti naposled znova močno brneli motorji dvokolesnikov, vonj po bencinskih hlapih se je čutil daleč naokrog.

Pater Niko je začetnik obreda pri Novi Štifti.
Pater Niko je začetnik obreda pri Novi Štifti.

Tradicionalni, že 24. blagoslov motoristov in njihovih jeklenih konjičkov je po maši v cerkvi Marije vnebovzetne tudi tokrat opravil pater Niko Žvokelj, ustanovni član Motorističnega kluba Ribničan, ki se je pred 17 leti preimenoval v društvo Motoristi za Motoriste (MzM).

Niko, ki je tudi zagret bajker, je v pridigi poudaril, da nas letošnje geslo obreda Z vami smo vabi, da se zavedamo tistih sorodnikov, prijateljev in znancev, ki sami ne zmorejo skozi življenje.

Biti z njimi, jih spodbujati in predvsem opozarjati, da nesreča lahko doleti vsakogar izmed nas, motoristi so pri tem ena najbolj ranljivih skupin udeleženih v prometu, so v dopoldnevu pod krošnjami tristoletnih lip oznanjali tudi Pavle Hočevar, nekdanji predsednik društva MzM, sedanji predsednik Valentin Sojar in Marjan Cimprič, pomočnik komandirja PP Ribnica. Obreda se je udeležilo okoli 600 ljudi, nekaj več kot 350 je bilo motoristov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije