Rosvita Pesek zaradi Hojsa razkurjena v studiu nacionalke (VIDEO)

Voditeljico Odmevov je razjezil odstopljeni notranji minister Aleš Hojs.
Fotografija: Rosvita Pesek se je razjezila na ministra v odstopu Aleša Hojsa. FOTO: TVS, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Rosvita Pesek se je razjezila na ministra v odstopu Aleša Hojsa. FOTO: TVS, posnetek zaslona

Potem ko je včeraj nepričakovano odstopil notranji minister in podpredsednik vlade Aleš Hojs, je sinoči gostoval na Odmevih naTeleviziji Slovenija. Voditeljico Rosvito Pesek je zanimal konkreten razlog ekspresnega odstopa ministra, a ker Hojs na prvo vprašanje po mnenju Peskove ni zadovoljivo odgovoril, se je ta nekoliko razburila in s povišanim tonom konkretneje ponovila vprašanje

»Sem nekoliko v neugodni situaciji. Dovolite minister Hojs, da vam ugovarjam. Poglejte, če imate občutek, da pri nekaterih preiskavah organi pregona ne delajo, imate vse nadzorne mehanizme, pa jih uvedite. Javnost pa seznanite, kako zadeve na policiji in NPU-ju stojijo iz teh in teh razlogov. Po drugi strani, pa ste vsi ministri, potem, ko je zmagal oziroma dobil interpelacijo minister Počivalšek rekli, da pričakujete preiskavo in računsko sodišče, ki naj pokaže, ali je šlo v zadevi z maskami kaj narobe. Še enkrat bi vprašala, zakaj odstop, ko imate vse možnosti nadzora in čakanja na to, da se preiskava zaključi«.

Hojs je odgovoril, da je o nadzoru dela kriminalistične policije NPU govoril in opozoril že večkrat in da je bil v borbi po želji po spremembah v teh mesecih nemočen, saj kot je povedal že v odstopni izjavi po njegovem mnenju del policije sodeluje pri ščitenju kriminala politično pravih posameznikov. Kot je dejal, se je s samim delom policije in strukturami začeli realno ukvarjati šele v zadnjih dveh tednih, ker so se pred tem ukvarjali s korono epidemijo. Škarje in platna za nadzor kot pravi ni imel v roki, saj kot minister, tako Hojs, nima drugih pristojnosti kot le to, da vladi predlaga generalnega direktorja policije.

Poglejte si celotni prispevek od 6. minute dalje

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije