OGORČENI ROK SNEŽIČ

»Na podlagi katerega zakona si je vzela pravico preiskovati mene, mi delati sramoto, pisati nebuloze?«

V oddaji Tarča so se lotili razvpitega davčnega svetovalca in financiranja SDS.
Fotografija: Rok Snežič. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Rok Snežič. FOTO: Roman Šipić

V oddaji Tarča na TV Slovenija so se posvetili vlogi Roka Snežiča pri financiranju največje opozicijske stranke. Poročali so, da so si poslanci lahko ogledali posnetek dvigovanja šopov gotovine njegove prijateljice. Tako je na tajnem posnetku je videti, kako državljanka Bosne in Hercegovine Dijana Đuđić, sicer znana zaradi skoraj pol milijona evrov posojila stranki SDS, dviguje ogromne količine gotovine.

image_alt
Snežič potožil: »V Republiki srbski imam dva otroka in že tri leta jih nisem videl«

image_alt
V prodajo Planeta TV Madžarom naj bi bila vpletena Janša in Snežič

Posnetek je javnosti nedostopen, nastal je leta 2018 na ljubljanski enoti Deželne banke. Gre za »delovanje združbe organiziranega kriminala«, je zapisala preiskovalna komisija, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, in ki jo je do nedavnega vodila Mojca Pašek Šetinc. Po njihovih besedah je v ozadju vsega prav davčni svetovalec Snežič. 

Mojca Šetinc Pašek. FOTO: Nace Hočevar/sta Delo
Mojca Šetinc Pašek. FOTO: Nace Hočevar/sta Delo

image_alt
Se spomnite Dijane, ki je posojala SDS? Sumijo jo kriminala, pranja denarja in utaje davkov

image_alt
Snežič s podobo na majici takole provociral tujca v središču Maribora (VIDEO)

Ta je za Tarčo povedal, da ne ve, po katerem členu je lahko sploh njega preiskovala kot fizično osebo, »kajti vemo, da ustava dovoljuje preiskovalni komisiji preiskovati samo osebe, ki so ali javni funkcionarji ali člani strank ali pridobivajo denarja iz državnega proračuna ali so zaposleni v javnih oziroma državnih podjetjih

Na podlagi katerega zakona si je vzela pravico preiskovati mene kot fizično osebo v tujini, mi delati sramoto, pisati nebuloze?

»Jaz kot Rok Snežič nikdar nisem bil član nobene stranke, nikdar nisem bil javni funkcionar, v življenju nisem dobil denarja nikoli iz proračuna, zato sem zoper njo vložil tudi kazensko ovadbo in ona bo povedala, na podlagi katerega zakona si je vzela pravico preiskovati mene kot fizično osebo v tujini, mi delati sramoto, pisati nebuloze, ki jih navaja v tem poročilu. In upam, da bodo organi preiskave, predvsem specializirano tožilstvo, odkrilo, na podlagi česa je ona to vršila. Jaz mislim, da je to ona vršila po navodilu svoje stranke,«, je razložil. 

image_alt
Po razkritju spornega posojila stranki SDS še izbris?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije