OBSTOJ VIRUSOV

Preberite, kaj Krek sporoča ravnatelju iz Prebolda

»Gre za vprašanje, ki ni na ravni ravnatelja, to bi res moral vedeti,« je povedal Milan Krek.
Fotografija: Milan Krek, direktor Nijz. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Milan Krek, direktor Nijz. FOTO: Jože Suhadolnik

Ravnatelj osnovne šole Prebold Peter Žurej, ki ne pristaja na pogoj PCT v šolah, še vedno dviguje prah. Medtem ko je postal junak v očeh proticepilcev, je zlasti strokovna javnost ogorčena nad njegovim početjem. Še zlasti razburja dejstvo, da je v dopisu na ministrstvo zahteval dokaze o virusih kot povzročiteljih bolezni, za dokaze o prenosu domnevne viroze z osebe na osebo in konkretne študije o učinkovitosti cepiva.

image_alt
Bo ravnatelj, ki zavrača testiranje in maske, odletel? To so storili inšpektorji


Brez dlake na jeziku je bil o potezah ravnatelja direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz) Milan Krek. V odzivu za portal N1 mu je sporočil, da so že leta 1898 pojasnili, kaj so virusi in kakšno je njihovo delovanje, ter tudi, da so cepiva uporabljali že sto let prej, proti govejim kozam. »Mene pa v 21. letu ravnatelj osnovne šole sprašuje, naj mu dam znanstvene dokaze o virusih kot o povzročiteljih bolezni. Napotil bi ga v 7. ali 8. razred pa naj vpraša učence, mislim, da vedo odgovor na to Nekje je meja, in tukaj je meja. Ravnatelj je najbrž dal cepiti svoje otroke proti virusnim boleznim. Gre za vprašanje, ki ni na ravni ravnatelja, to bi res moral vedeti,« je povedal Krek.

Žurej za zdaj, potem ko šolski svet ni glasoval o njegovi razrešitvi, ostaja ravnatelj, a inšpekcija zahteva njegovo razrešitev.

image_alt
Javnost zgrožena zaradi poteze ravnatelja, odzval se je tudi Janša

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije