DVOMI O VIRUSU

Bo ravnatelj, ki zavrača testiranje in maske, odletel? To so storili inšpektorji

Na šolskem ministrstvu so nam pojasnili, kako so ukrepali na inšpektoratu.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Ravnatelj OŠ Prebold Peter Žurej je zadnje dni v javnosti dvignil kar nekaj prahu, saj dvomi o ukrepih, ki jih sprejema vlada, in izraža skrb za človekove pravice ter pravno državo. Kot je pred dnevi poročal N1, je že marca ministrstvu za izobraževanje in ministrstvu za zdravje poslal prošnjo za dokaze o virusih kot povzročiteljih bolezni ter učinkovitosti cepiv. Po spletu je krožil tudi dokument, ki to dokazuje.

Mnogi so se ob ravnanjih ravnatelja spraševali, ali bo po vsem tem sploh obdržal službo. Menda se je ukrepom na šoli upiral le on, saj tudi že v prvem valu naj ne bi želel nositi maske. To je storil šele po pritisku sindikata. 
 

Inšpektorat podal dva predloga za njegovo razrešitev


Na šolskem ministrstvu so za Slovenske novice pojasnili, da lahko v skladu z veljavno zakonodajo ravnatelja razreši le svet zavoda osnovne šole. »Inšpektorat RS za šolstvo in šport je podal dva predloga o razrešitvi ravnatelja svetu zavoda Osnovne šole Prebold, vendar svet zavoda o tem še ni odločal. Inšpekcijski postopek zato še ni končan, do zaključka le-tega pa inšpektorat tudi ne more podati podrobnejših informacij o opravljenih inšpekcijskih nadzorih,« pravijo pristojni.

Vse zadeve, ki se nanašajo na zagotavljanje PCT-pogojev v šolskem prostoru, so sicer v pristojnosti zdravstvenega inšpektorata, še dodajajo na ministrstvu.

Za komentar na predlog inšpektorata smo zaprosili tudi ravnatelja Žureja, a njegovega odgovora še nismo prejeli.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije