URJENJE

Poglejte mlade Slovence in Slovenke ob vstopu v vojsko (FOTO)

Slovenska vojska je na začetek urjenja sprejela prostovoljce, začela pa je tudi tabor za mlade.
Fotografija: Fantje in dekleta ob prihodu na vojaško usposabljanje. FOTO: Slovenska vojska
Odpri galerijo
Fantje in dekleta ob prihodu na vojaško usposabljanje. FOTO: Slovenska vojska

Slovenska vojska v zadnjem letu pospešeno novači mlade in nekoliko manj mlade, da se pridružijo vojakom kot profesionalci ali prostovoljci. Za prostovoljno služenje vojaškega roka je pripravila za udeležence poseben paket, kot smo že pisali, nekaj več kot 3000 evrov plače na osebo. In 81. generacija prostovoljcev je že začela urjenje.


116 udeležencev, od tega 15 žensk

Po fotografijah sodeč, je med njimi kar nekaj žensk. Ti bodoči vojaki in vojakinje so se zbrali v Bohinjski Beli, kjer jih čaka prva faza urjenja pod taktirko pripadnikov šole za častnike. Kot piše vojska na facebooku, so začeli še tabor v novomeški vojašnici, kjer so zbrali udeležence tabora Morsa in mladi. Te usposabljajo pripadniki logistične brigade. »Dobrodošli in srečno,« so zapisali. 


Tabor za nepolnoletne dijake

Na ministrstvu so nam povedali, da se lahko na šestdnevne poletne tabore Morsa in mladi prijavijo nepolnoletni dijaki. »Če je dovolj mest, se lahko prijavijo tudi osnovnošolci 9. razredov ter polnoletni dijaki. Za te in tudi za študente je sicer namenjen 14-dnevni vojaški tabor, ki že poteka. Na tem taboru je 80 udeležencev. Za tri poletne tabore, ki smo jih organizirali to poletje, smo prejeli 387 prijav. Dveh taborov, ki sta se že končala, in enega, ki poteka, se je udeležilo oz. se udeležuje 304 fantov in deklet. Tabori predstavljajo obliko obrambnega usposabljanja mladih državljanov in so namenjeni tudi seznanitvi mladih za možnosti vojaške službe in vojaškega poklica.«


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije