ŠKODE ŠE NE MOREJO OCENITI

Poglejte, kako je sneg zrušil streho novomeškega velodroma (VIDEO)

Pred padcem strehe so z velodroma odstranili vse ljudi, gasilci pa so nesrečo poskušali preprečiti s črpanjem padavinske vode z vrha napihljivega balona.
Fotografija: Udor strehe dvorane Olimpijskega centra Novo mesto. FOTO: Oc Novo Mesto.
Odpri galerijo
Udor strehe dvorane Olimpijskega centra Novo mesto. FOTO: Oc Novo Mesto.

V olimpijskem centru v Češči vasi pri Novem mestu je preobilen moker sneg nekaj po 13. uri danes zrušil napihljivo streho tamkajšnjega velodroma. Mestna občina Novo mesto ima sicer omenjeno streho v najemu, škode pa še ne morejo oceniti, je za STA dejal direktor občinskega Zavoda Novo mesto Aleš Makovac.

image_alt
V zadnjih 12 urah zapadlo dobrih 20 centimetrov snega, prižgali rdeči alarm (FOTO)

Zaradi težkih snežnih padavin so na velodromu upoštevali vse varnostne protokole. Skupaj z lastnikom, družbo Duol, so streho dodatno napihnili in notranjost velodroma segreli, kljub temu pa je bila teža novozapadlega snega prevelika in je streha klonila, je pojasnil Makovac.

Kriva je bila teža vode, ki se je nabrala ob taljenju snega. Pred padcem strehe so z velodroma odstranili vse ljudi, gasilci pa so nesrečo poskušali preprečiti s črpanjem padavinske vode z vrha napihljivega balona.

image_alt
Bralci poročajo o nespluženih cestah, vozilo vozi v nasprotno smer, zastoji dolgi tudi 57 kilometrov

Po padcu strehe poskušajo na velodromu preprečiti nastanek dodatne škode, družba Duol pa išče vse možne rešitve za nastalo stanje in vnovično postavitev strehe, je še zatrdil Makovac.

image_alt
Policija izdala opozorilo: Ne odpravljate se na pot, če to ni res nujno potrebno

Državno prvenstvo bodo morali izpeljati drugje

Velodrom v Češči vasi bi moral konec tedna gostiti tudi državno prvenstvo v dirkališčnem kolesarstvu, posledično pa bo morala Kolesarska zveza Slovenije (KZS) za to tekmovanje najti drugačno rešitev.

»Zaradi obilnega sneženja je streha tamkajšnjega objekta popustila in se sesedla. To pomeni, da izvedba državnega prvenstva, ki bi moralo biti ta konec tedna, žal ne bo mogoča. Več informaciji boste klubi dobili v naslednjih dneh,« so iz KZS zapisali na družbenih omrežjih.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas