GROZLJIVA NESREČA

Silovito trčenje na štajerki, znana starost umrlega voznika

Eno tovorno vozilo trčilo v drugo, to pa v tovornjak pred seboj.
Fotografija: Nesreča je ustavila promet proti Mariboru (simbolična fotografija). FOTO: Dars
Odpri galerijo
Nesreča je ustavila promet proti Mariboru (simbolična fotografija). FOTO: Dars

Zaradi nesreče je bila več ur popolnoma zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Celje vzhod in Dramlje proti Mariboru. Trenutno je še vedno zaprt vozni pas.

Huda prometna nesreča se je zgodila ob 9.20 pred izvozom Dramlje, zunaj naselja Ljubečna. V njej so bili udeleženi 51-letni voznik tovornega vozila, 40-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom in 25-letni voznik tovornega vozila. 

Slovenski voznik (51) tovornega vozila, ki je vozil po avtocesti iz smeri Celja proti Dramljam po desnem prometnem pasu, je silovito trčil v tovorno vozilo s priklopnikom, ki je stalo v koloni. Zaradi posledic silovitega trčenja je 51-letni voznik na kraju nesreče umrl.


Voznika iz BiH nepoškodovana


Po trčenju je tovorno vozilo s priklopnikom, v katero je trčil 51-letni voznik, trčilo še v tovorno vozilo pred seboj, ki je prav tako stalo v koloni. Druga dva udeležena voznika, državljana Bosne in Hercegovine, v nesreči nista bila poškodovana.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila avtocesta do 12. ure v celoti zaprta, obvoz je potekal po vzporedni regionalni cesti.

Pokojni voznik tovornjaka je letos že 14. smrtna žrtev prometnih nesreč na območju celjske policijske uprave, četrta na avtocesti in tretja na istem odseku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije